Ukusan i sočan kolač posebnog okusa i vrlo jednostavne izrade fantastično se nadopunjuje s kakao glazurom!
Mramorni kolač
Priprema 20 minutes
Kuhanje / pečenje 40 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour
Broj serviranja 12 kom
Equipment
- Kalup dimenzija 17x10x10 cm
Sastojci
Biskvit
- 230 g maslaca
- 230 g šećera
- 280 g glatkog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 4 jaja
- 4 žlice mlijeka
- žlica arome vanilije
- 2 žlice kakaa
- 4 žlice vruće vode
Glazura
- 25 g maslaca
- 15 g kakaa
- 2 žlice mlijeka
- 100 g šećera u prahu
Upute
Biskvit
- Mikserom dobro izradite maslac sobne temperature i šećer te dobivenoj smjesi dodajte jaja.
- Sve sastojke biskvita dobro promiješajte i dodajte im na kraju brašno pomiješano s praškom za pecivo. Smjesu podijelite u dvije posude.
- U jednoj zdjelici pomiješajte kakao i vruću vodu, ostavite da se malo ohladi te je umiješajte polovici smjese biskvita.
- U kalup obložen papirom za pečenje naizmjence stavljajte žlicom žutu pa tamnu kremu dok ne potrošite sve sastojke smjese.
- Kolač pecite na 180°C oko 40 minuta te ostavite da se ohladi dok vi pripremate glazuru.
Glazura
- Na laganoj vatri otopite maslac i dodajte mu kakao te kuhajte minutu, umiješajte mlijeko i šećer te dobro promiješajte i ostavite da se malo ohladi i stisne prije nanošenja na kolač.
Dobar tek i uživajte!







Ostavi komentar