Baklava od šumskog voća

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Baklava od šumskog voća

Šareni voćni okusi ovaj desert čine posebnim, tradicija obučena u novo ruho privući će i vas da je isprobate!

Baklava od šumskog voća

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 40 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 10 minutes

Equipment

  • Okrugli kalup promjera 24 cm

Sastojci

  • 450 g šumskog voća
  • 350 g šećera
  • 200 ml vode
  • 100 g meda
  • štapić cimeta
  • komadić narančine korice
  • 500 g kora za štrudle
  • 80 g maslaca
  • 100 g oraha
  • 2 žlice šećera u prahu - za posipanje

Upute

  • Od ukupne količine šećera oduzmite 150 g i pomiješajte ga šumskom voću te kuhajte nekih 20 minuta dok ne dobijete smjesu nalik džemu.
  • Ostatak šećera, vodu, cimet i začine po želji također prokuhajte dok ne dobijete gusti sirup za prelijevanje baklave.
  • Maslac otopite, a orahe krupno nasjeckajte te možete pristupiti slaganju baklave.
  • Premažite dno kalupa te na njega položite list tijesta koji zatim opet premažite maslacem te stavite još jedan list.
  • Svaka dva lista premažite s oko 3 žlice nadjeva od šumskog voća kojeg posipajte orasima.
  • Nižite naizmjence listove i mažite ih dok vam ne ponestane nadjeva.
  • Gornju koru premažite maslacem i narežite baklavu prije pečenja.
  • Pecite je na 200°C oko 40 minuta tj. dok ne dobije lijepu zlatnu boju i ne postane hrskava.
  • Odmah je prelijte vrućim šećernim sirupom i ostavite da se ohladi prije serviranja.
Baklava od šumskog voća

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Victoria sponge cake
Nutella crostata
Tart s mascarponeom i džemom