Brownie kesten kolač

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
BROWNIE KESTEN KOLAČ

Elegantna slastica bogatog okusa oduševit će vas svojom kombinacijom glatke hladne kreme od kestena i sočnog brownie biskvitnog ogrtača prelivenog svilenom čokoladnom glazurom!

Brownie kesten kolač

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 15 minutes
Ukupno vrijeme 45 minutes

Equipment

  • Lim za pečenje 25x35 cm

Sastojci

Brownie podloga

  • 6 jaja
  • 150 g šećera
  • žlica arome vanilije
  • prstohvat soli
  • 40 g kakaa

Kesten krema

  • 200 g kesten pirea
  • 150 ml slatkog vrhnja

Glazura

  • 180 g čokolade
  • 200 ml slatkog vrhnja

Upute

Brownie podloga

  • Pećnicu uključite na 190°C a kalup obložite s papirom za pečenje.
  • Bjelanjke izradite u snijeg postepeno dodavajući pola količine šećera.
  • Ostatak šećera miksajte s žutanjcima, kakaom i vanilijom dok ne dobijete gustu smjesu.
  • Dobivenoj smjesi lagano rukom umiješajte bjelanjke i sve skupa izlijte u lim za pečenje.
  • Biskvit pecite oko 15 minuta, ali pazite da vam ostane sočan.
  • Izvadite ga i odvojite od papira te ponovo zarolajte roladu u isti taj papir i ostavite da se ohladi dok vi napravite kremu.

Kesten krema

  • Kesten pire pomiješajte s tučenim slatkim vrhnjem i po želji dodajte kremi žlicu ruma.

Glazura

  • Ugrijte slatko vrhnje te ga prelite preko komadića čokolade.
  • Dobro sve promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  • Preko brownie biskvita premažite kremu i zarolajte roladu te ostavite u hladnjaku da se malo stisne.
  • Kolač prelijte s glazurom i ukrasite komadićima čokolade, šlagom...
  • Servirajte ga dobro ohlađenog!

Dobar tek i uživajte!

BROWNIE KESTEN KOLAČ

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Vanil kiflice
Mak kolačići
TIRAMISU TORTICE S MALINAMA