Elegantna slastica bogatog okusa oduševit će vas svojom kombinacijom glatke hladne kreme od kestena i sočnog brownie biskvitnog ogrtača prelivenog svilenom čokoladnom glazurom!
Brownie kesten kolač
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 15 minutes
Ukupno vrijeme 45 minutes
Equipment
- Lim za pečenje 25x35 cm
Sastojci
Brownie podloga
- 6 jaja
- 150 g šećera
- žlica arome vanilije
- prstohvat soli
- 40 g kakaa
Kesten krema
- 200 g kesten pirea
- 150 ml slatkog vrhnja
Glazura
- 180 g čokolade
- 200 ml slatkog vrhnja
Upute
Brownie podloga
- Pećnicu uključite na 190°C a kalup obložite s papirom za pečenje.
- Bjelanjke izradite u snijeg postepeno dodavajući pola količine šećera.
- Ostatak šećera miksajte s žutanjcima, kakaom i vanilijom dok ne dobijete gustu smjesu.
- Dobivenoj smjesi lagano rukom umiješajte bjelanjke i sve skupa izlijte u lim za pečenje.
- Biskvit pecite oko 15 minuta, ali pazite da vam ostane sočan.
- Izvadite ga i odvojite od papira te ponovo zarolajte roladu u isti taj papir i ostavite da se ohladi dok vi napravite kremu.
Kesten krema
- Kesten pire pomiješajte s tučenim slatkim vrhnjem i po želji dodajte kremi žlicu ruma.
Glazura
- Ugrijte slatko vrhnje te ga prelite preko komadića čokolade.
- Dobro sve promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Preko brownie biskvita premažite kremu i zarolajte roladu te ostavite u hladnjaku da se malo stisne.
- Kolač prelijte s glazurom i ukrasite komadićima čokolade, šlagom...
- Servirajte ga dobro ohlađenog!
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar