Cheesecake s borovnicama

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit

Ukusan i bogat desert čija baršunasta krema od sira će vas oduševiti, a ujedno je i predivan kontrast oporom okusu borovnica i zlatnom hrskavom posipu od zobenih pahuljica!

Cheesecake s borovnicama

Priprema 1 hour
Kuhanje / pečenje 1 hour
Ukupno vrijeme 2 hours
Broj serviranja 16 kriški

Equipment

  • Kalup za torte promjera 24 cm

Sastojci

Podloga

  • 200 g mljevenih keksa
  • 30 g šećera
  • 60 g maslaca

Nadjev od borovnica

  • 450 g borovnica
  • 45 ml soka od limuna
  • 45 g šećera
  • 45 g brašna

Posip od zobenih pahuljica

  • 75 g zobenih pahuljica
  • 100 g brašna
  • 90 g maslaca
  • 100 g šećera

Nadjev od sira

  • 1 kg ABC sira
  • 150 g šećera u prahu
  • prstohvat soli
  • žlica arome vanilije
  • naribana korica limuna
  • 5 jaja
  • 15 g brašna

Upute

Podloga

  • Kekse usitnite i pomiješajte sa šećerom te prelijte otopljenim maslacem i dobro promiješajte.
  • U kalup promjera 24 cm istresite smjesu od mljevenih keksa i žlicom dobro utisnite na dno kalupa.
  • Podlogu pecite na 180°C nekih 10 minuta dok lijepo ne porumeni te je ostavite da se malo ohladi, a pećnicu smanjite na 150°C.

Nadjev od borovnica

  • Pomiješajte borovnice, sok od limuna, brašno i šećer te ostavite da malo odstoji.

Posip od zobenih pahuljica

  • U zdjeli pomiješajte šećer, brašno i zobene pahuljice te prelijte otopljenim maslacem i miješajte dok ne dobijete smjesu zrnate strukture. Ostavite je na hladnom dok napravite nadjev od sira.

Nadjev od sira

  • Mikserom dobro izradite sir, šećer, sol, limunov sok i brašno dok ne dobijete glatku smjesu.
  • Sada umiješajte jedno po jedno jaje dok se smjesa ne poveže.
  • Na ohlađenu podlogu izlijte nadjev od sira preko kojeg lagano poslažite smjesu od borovnica.
  • Na sloj od borovnica ravnomjerno rasporedite posip od zobenih pahuljica i pecite tortu na 150°C jedan sat, a zatim ugasite pećnicu i ostavite je unutra još slijedećih sat vremena.
  • Tortu dobro ohladite i servirajte posutu šećerom u prahu ili napravite lagani preljev od borovnica kojim je možete ukrasiti.

Dobar tek i uživajte!

Original recipe by: Home Cooking Adventure

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Pogača list s kulenom
Mini kolači od limuna
Mousse torta sa šumskim voćem