Ukusan i bogat desert čija baršunasta krema od sira će vas oduševiti, a ujedno je i predivan kontrast oporom okusu borovnica i zlatnom hrskavom posipu od zobenih pahuljica!
Cheesecake s borovnicama
Priprema 1 hour
Kuhanje / pečenje 1 hour
Ukupno vrijeme 2 hours
Broj serviranja 16 kriški
Equipment
- Kalup za torte promjera 24 cm
Sastojci
Podloga
- 200 g mljevenih keksa
- 30 g šećera
- 60 g maslaca
Nadjev od borovnica
- 450 g borovnica
- 45 ml soka od limuna
- 45 g šećera
- 45 g brašna
Posip od zobenih pahuljica
- 75 g zobenih pahuljica
- 100 g brašna
- 90 g maslaca
- 100 g šećera
Nadjev od sira
- 1 kg ABC sira
- 150 g šećera u prahu
- prstohvat soli
- žlica arome vanilije
- naribana korica limuna
- 5 jaja
- 15 g brašna
Upute
Podloga
- Kekse usitnite i pomiješajte sa šećerom te prelijte otopljenim maslacem i dobro promiješajte.
- U kalup promjera 24 cm istresite smjesu od mljevenih keksa i žlicom dobro utisnite na dno kalupa.
- Podlogu pecite na 180°C nekih 10 minuta dok lijepo ne porumeni te je ostavite da se malo ohladi, a pećnicu smanjite na 150°C.
Nadjev od borovnica
- Pomiješajte borovnice, sok od limuna, brašno i šećer te ostavite da malo odstoji.
Posip od zobenih pahuljica
- U zdjeli pomiješajte šećer, brašno i zobene pahuljice te prelijte otopljenim maslacem i miješajte dok ne dobijete smjesu zrnate strukture. Ostavite je na hladnom dok napravite nadjev od sira.
Nadjev od sira
- Mikserom dobro izradite sir, šećer, sol, limunov sok i brašno dok ne dobijete glatku smjesu.
- Sada umiješajte jedno po jedno jaje dok se smjesa ne poveže.
- Na ohlađenu podlogu izlijte nadjev od sira preko kojeg lagano poslažite smjesu od borovnica.
- Na sloj od borovnica ravnomjerno rasporedite posip od zobenih pahuljica i pecite tortu na 150°C jedan sat, a zatim ugasite pećnicu i ostavite je unutra još slijedećih sat vremena.
- Tortu dobro ohladite i servirajte posutu šećerom u prahu ili napravite lagani preljev od borovnica kojim je možete ukrasiti.
Dobar tek i uživajte!
Original recipe by: Home Cooking Adventure
Ostavi komentar