Cimet rolice

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Cimet rolice

Kada miris cimeta zavlada kuhinjom, mojoj sreći nema kraja. Hladan zimski dan pokušala sam ugrijati ovim predivnim kolačićima.Iako mi je cimet jedan od omiljenih začina ove rolice možete raditi i s Nutellom, orasima,marmeladom…

Kada poželite mali slatki zalogaj ove rolice su jako dobar odabir!

Cimet rolice

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour
Broj serviranja 12 kom

Equipment

  • Lim za pečenje 23 x 33 cm

Sastojci

Tijesto

  • 500 g glatkog brašna
  • svježi kvasac
  • 220 ml mlijeka
  • 3 žlice šećera
  • ½ žličice soli
  • 2 jaja
  • 60 g otopljenog maslaca

Premaz od cimeta

  • 100 g smeđeg šećera
  • 70 g omekšalog maslaca
  • 3 žlice cimeta

Glazura

  • 2 žlice krem sira
  • 2 žlice toplog mlijeka
  • 2 žlice šećera u prahu

Upute

Tijesto

  • Od toplog mlijeka, žlice šećera i kvasca napravite kvas koji dodajte ostalim sastojcima te zamijesite mekano tijesto kojeg ostavite da se diže nekih 30 minuta.
  • Za to vrijeme napravite premaz tako da pomiješate sve sastojke vilicom.
  • Kada se tijesto diglo razvaljajte ga u pravokutnik i premažite premazom od cimeta.
  • Zarolajte ga u štrucu i narežite na 12 komada.
  • Rolice složite u papirom obložen lim i ostavite da se malo dižu dok vi ne ugrijete pećnicu na 180°C.
  • Pecite ih dok ne dobiju lijepu zlatnu boju cca. 30 minuta i ostavite da se malo prohlade te ukrasite glazurom.

Dobar tek i uživajte!

Cimet rolice

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Panna cotta s borovnicama
Kuglof s višnjama
Štrudlice sa džemom od višanja