Čokoladna rolada s bananama

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Čokoladna rolada s bananama

Jednostavan, ali ujedno ukusan i sočan desert koji možete napraviti već za ove uskrsne blagdane!

Čokoladna rolada s bananama

Priprema 40 minutes
Kuhanje / pečenje 20 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour
Broj serviranja 16 kom

Equipment

  • Lim za pečenje 30x40 cm

Sastojci

Biskvit

  • 4 jaja
  • 4 žlice šećera
  • 4 žlice brašna
  • 2 žlice kakaa
  • ½ vrećice praška za pecivo
  • prstohvat soli

Krema

  • 2 jaja
  • 150 g šećera
  • 150 ml mlijeka
  • 150 g maslaca
  • 100 g čokolade
  • 2 banane

Glazura

  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 85 g čokolade
  • strugotine čokolade - po želji

Upute

Biskvit

  • Izradite snijeg od bjelanjaka, a žumanjke i šećer dobro izradite mikserom. 
  • Dodajte brašno, prašak i kakao te ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  • Biskvit izlijte na pek papirom obložen lim za pečenje 30x40 cm i pecite 15- tak minuta.
  • Okrenite ga i odvojite od papira, ali ga odmah ponovo zarolajte u papir, bitno je da ste ga odlijepili dok je još bio vruć.

Krema

  • Umutite cijela jaja, mlijeko i šećer te stavite kuhati na paru i miješajte dok ne dobijete gustu kremu. Dok je vruća dodajte joj 100 g čokolade.
  • Kada se krema malo ohladi dodajte joj izrađeni maslac.
  • Ohlađeni biskvit premažite kremom, stavite na kraj banane i ponovo zarolajte.
  • Premažite ga ostatkom kreme i prelijte čokoladnom glazurom te ukrasite prema želji!

Dobar tek i uživajte!

Recept napravljen u suradnji s RUF Adria

Čokoladna rolada s bananama

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Desert od jagoda u čaši
Noćna foccacia
Pogača puž