Čokoladne kocke s jagodama

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Čokoladne kocke s jagodama

Fantastičan kolač vrlo jednostavne izrade, sočan i ukusan prepun aroma svježih mirisnih jagoda!

Čokoladne kocke s jagodama

Priprema 40 minutes
Kuhanje / pečenje 10 minutes
Ukupno vrijeme 50 minutes

Equipment

  • Lim za pečenje veličine 20x30 cm

Sastojci

Podloga

  • 250 g piškota

Krema od jagoda

  • 500 g jagoda
  • 100 g šećera
  • 200 ml vode
  • vrećica pudinga od vanilije
  • 100 ml slatkog vrhnja - za ukrašavanje

Čokoladna krema

  • 4 jaja
  • 40 g šećera
  • 4 listića želatine
  • 150 g čokolade
  • 250 ml vrhnja

Upute

  • Složite na dno lima za pečenje jedan sloj piškota ili možete ispeći tanki lagani biskvit.
  • Za kremu od jagoda stavite kuhati očišćene narezane jagode, šećer i 100 ml vode dok u ostalih 100 ml razmutite puding.
  • Nakon desetak minuta kuhanja u jagode umiješajte puding i kuhajte dok se krema ne stisne nekih 5 minuta.
  • Ostavite je da se blago ohladi i zatim premažite preko piškota te stavite u frižider da se malo stisne.
  • Čokoladnu kremu napravite tako da na pari skuhate mikserom izrađena cijela jaja i šećer dok smjesa ne dosegne temperaturu od 72°C tj. nekih 6-7 minuta.
  • Kremu ostavite da se ohladi, a zatim joj dodajte otopljenu želatinu koju ste napravili prema uputstvu na vrećici i izrađeno slatko vrhnje.
  • Premažite kremu preko sloja od jagoda i ostavite da se dobro ohladi i piškote omekšaju preko noći.
  • Prije serviranja ukrasite je sa svježim voćem i slatkim vrhnjem prema vlastitom ukusu.

Inspiraciju za čokoladnu kremu pronašla sam na blogu: Od slatkoga slađe

Napomena: Kolač na slici je pripremljen s kremom od 6 jaja, ali zaključak “kućnog vijeća” je bio da bi bilo bolje da je tanji sloj čokoladne kreme tako da vi po želji možete prilagoditi sastojke.

Dobar tek i uživajte!

Čokoladne kocke s jagodama

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Desert od jagoda u čaši
Noćna foccacia
Pogača puž