Jaje na oko

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Jaje na oko

Najbolji biskvit (bez brašna), posebna krema i voće s kojim uvijek rado kombiniram svoje slastice.
Rezultat je predivan kolač, lagan,sočan i doista osvježava te preporučam svima vama da ga isprobate!

Jaje na oko

Priprema 40 minutes
Kuhanje / pečenje 20 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour
Broj serviranja 12 kom

Equipment

  • Lim za pečenje dimenzije 30x23 cm

Sastojci

Biskvit

  • 5 jaja
  • ½ vrećice praška za pecivo
  • 100 g šećera
  • 100 g čokolade

Krema

  • 2 vrećice pudinga
  • 5 žlica šećera
  • 550 ml mlijeka
  • 170 ml slatkog vrhnja

Preljev

  • 2 vrećice prozirnog preljeva za torte
  • limenka kompota od marelica - breskve

Upute

Biskvit

  • Bjelanjke miksajte sa šećerom, a žumanjke s praškom za pecivo.
  • Otopljenu čokoladu dodajte žumanjcima, pa sve skupa lagano ručno sjedinite s bjelanjcima.
  • Biskvit izlijte u podmazani lim za pečenje i pecite na 180*C cca. 20 minuta te ostavite da se ohladi.

Krema

  • Skuhajte kremu od mlijeka, pudinga i šećera, prekrijte prozirnom folijom te ostavite da se ohladi.
  • Izrađeni šlag lagano ručno dodajte u kremu i premažite preko biskvita.
  • Sada si lagano iscrtajte trag po kojem ćete kasnije rezati kocke i u sredinu svake stavite polovicu marelice iz kompota.

Preljev

  • Dva preljeva za torte priredite prema uputstvu i lagano ravnomjerno prelijte preko cijelog kolača.
  • Ostavite ga da se dobro rashladi, narežite na kocke i uživajte u svježini i okusu ovog laganog kolača s marelicama!

Dobar tek i uživajte!

Jaje na oko

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Victoria sponge cake
Nutella crostata
Tart s mascarponeom i džemom