Karamel rolice od cimeta s jabukom

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Karamel rolice s cimetom i jabukama

Ove ukusne i aromatične rolice savršena su jesenska delicija koju ćete, nadam se i vi napraviti već ovih dana da biste malo ugrijali svoje domove!

Karamel rolice od cimeta s jabukom

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 40 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 10 minutes
Broj serviranja 12 rolica

Equipment

  • Okrugli kalup promjera 30-32 cm

Sastojci

Tijesto

  • 500 g glatkog brašna
  • kockica svježeg kvasca
  • 240 ml mlijeka
  • 3 žlice šećera
  • ½ žličice soli
  • 2 jaja
  • 60 g otopljenog maslaca

Premaz

  • 70 g maslaca -omekšalog
  • 100 g smeđeg šećera
  • 3 žlice cimeta
  • 2 jabuke -narezane na kockice
  • orasi -prema želji

Karamel

  • 150 g šećera
  • 150 ml slatkog vrhnja

Upute

Tijesto

  • Napravite kvas od toplog mlijeka, kvasca i žlice šećera te ga ostavite 10 minuta da se digne.
  • Kvas dodajte brašnu i ostalim sastojcima te zamijesite glatko tijesto koje ostavite da se diže 30 minuta.
  • Za to vrijeme vi napravite premaz od omekšalog maslaca, cimeta i šećera te ogulite i narežite jabuke.

Karamel

  • U posudi s debelim dnom otopite šećer i dobivenom karamelu postepeno ulijevajte ugrijano slatko vrhnje miješajući ga na laganoj vatri.
  • Karamel kuhajte dok ne postane svilenkast i gladak te ga prelijte u staklenu posudu.
  • Dignuto tijesto razvaljajte u pravokutnik i premažite premazom.
  • Preko premaza rasporedite jabuke i krupno rezane orahe te prošarajte kuhanim karamelom.
  • Zarolajte tijesto i narežite ga na 12 rolica.
  • Rolice složite u lim koji ste odabrali za pečenje i ostavite ih da se dižu još 20 minuta dok vi ne zagrijete pećnicu na 190°C.
  • Pecite ih nekih 35-40 minuta dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
  • Servirajte ih tople prelivene karamelom!

Dobar tek i uživajte!

Karamel rolice s cimetom i jabukama

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Tart od sira i malina
Domaća ciabatta
Karamel kuglof s jabukama