Kesten rolice

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Kesten rolice

Ukusne, meke i mirisne rolice prepune aroma kestena i cimeta koje naprosto griju dušu,zar ne?

Kesten rolice

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 35 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 5 minutes
Broj serviranja 12 rolica

Equipment

  • Lim za pečenje 23x33 cm

Sastojci

Tijesto

  • 500 g glatkog brašna
  • svježi kvasac
  • 200 ml mlijeka
  • 3 žlice šećera
  • prstohvat soli
  • 2 jaja
  • 60 g otopljenog maslaca

Premaz

  • 250 g kesten pirea
  • 70 g omekšalog maslaca

Glazura

  • 4 žlice toplog mlijeka
  • 4 žlice krem sira
  • 4 žlice šećera u prahu
  • žlica cimeta

Upute

Tijesto

  • Od toplog mlijeka, žlice šećera i kvasca napravite kvas koji dodajte ostalim sastojcima te zamijesite mekano tijesto kojeg ostavite da se diže nekih 30 minuta.
  • Za to vrijeme napravite premaz tako da pomiješate sve sastojke vilicom.
  • Kada se tijesto diglo razvaljajte ga u pravokutnik i premažite premazom od kestena te zarolajte u štrucu i narežite na 12 komada.
  • Rolice složite u papirom obložen lim i ostavite da se malo dižu dok vi ne ugrijete pećnicu na 180°C.
  • Pecite ih dok ne dobiju lijepu zlatnu boju cca. 30 minuta i ostavite da se malo prohlade te ukrasite glazurom.

Glazura

  • Pomiješajte toplo mlijeko s ostalim navedenim sastojcima i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu u koju možete uvaljati vaše rolice ili ih možete samo lagano prešarati glazurom pomoću vilice.

Dobar tek i uživajte!

Kesten rolice

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Mramorni kolač
Banoffee pita
Krem užitak od malina