Ukusne, meke i mirisne rolice prepune aroma kestena i cimeta koje naprosto griju dušu,zar ne?
Kesten rolice
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 35 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 5 minutes
Broj serviranja 12 rolica
Equipment
- Lim za pečenje 23x33 cm
Sastojci
Tijesto
- 500 g glatkog brašna
- svježi kvasac
- 200 ml mlijeka
- 3 žlice šećera
- prstohvat soli
- 2 jaja
- 60 g otopljenog maslaca
Premaz
- 250 g kesten pirea
- 70 g omekšalog maslaca
Glazura
- 4 žlice toplog mlijeka
- 4 žlice krem sira
- 4 žlice šećera u prahu
- žlica cimeta
Upute
Tijesto
- Od toplog mlijeka, žlice šećera i kvasca napravite kvas koji dodajte ostalim sastojcima te zamijesite mekano tijesto kojeg ostavite da se diže nekih 30 minuta.
- Za to vrijeme napravite premaz tako da pomiješate sve sastojke vilicom.
- Kada se tijesto diglo razvaljajte ga u pravokutnik i premažite premazom od kestena te zarolajte u štrucu i narežite na 12 komada.
- Rolice složite u papirom obložen lim i ostavite da se malo dižu dok vi ne ugrijete pećnicu na 180°C.
- Pecite ih dok ne dobiju lijepu zlatnu boju cca. 30 minuta i ostavite da se malo prohlade te ukrasite glazurom.
Glazura
- Pomiješajte toplo mlijeko s ostalim navedenim sastojcima i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu u koju možete uvaljati vaše rolice ili ih možete samo lagano prešarati glazurom pomoću vilice.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar