Jednostavan, ali vrlo ukusan ljetni desert s breskvama koji uspijeva baš svima!
Kolač s breskvama
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 1 hour
Ukupno vrijeme 1 hour 30 minutes
Broj serviranja 16 kriški
Equipment
- Kalup za torte ili tart promjera 24-26 cm
Sastojci
Biskvit
- 2 jaja
- 200 ml jogurta
- 100 g šećera
- 100 ml ulja
- 400 g oštrog brašna
- vrećica praška za pecivo
Još je potrebno
- 4 svježe breskve (može i iz kompota)
Upute
- Breskve dobro operite i izrežite na kriške tako da kasnije s njima možete ukrasiti kolač prema ukusu.
Biskvit
- Mikserom dobro izradite cijela jaja i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu u koju zatim lagano ulijevajte ulje.
- Ručno zatim dodajte prvo jogurt, pa brašno pomiješano s praškom za pecivo.
- Sve skupa lagano promiješajte i izlijte u kalup koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
- Preko biskvita posložite breskve narezane na kriške i stavite peći u pećnicu ugrijanu na 180°C nekih sat vremena dok kolač ne dobije lagano zlatnu boju.
- Izvadite ga i malo ohladite te ako želite premažite s malo ugrijanog džema od marelice da dobije lijepi sjaj.
Dobar tek i uživajte!
Original recipe by: zadovoljna.hr
Ostavi komentar