Kolač s breskvama

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit

Jednostavan, ali vrlo ukusan ljetni desert s breskvama koji uspijeva baš svima!

Kolač s breskvama

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 1 hour
Ukupno vrijeme 1 hour 30 minutes
Broj serviranja 16 kriški

Equipment

  • Kalup za torte ili tart promjera 24-26 cm

Sastojci

Biskvit

  • 2 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 100 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 400 g oštrog brašna
  • vrećica praška za pecivo

Još je potrebno

  • 4 svježe breskve (može i iz kompota)

Upute

  • Breskve dobro operite i izrežite na kriške tako da kasnije s njima možete ukrasiti kolač prema ukusu.

Biskvit

  • Mikserom dobro izradite cijela jaja i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu u koju zatim lagano ulijevajte ulje.
  • Ručno zatim dodajte prvo jogurt, pa brašno pomiješano s praškom za pecivo.
  • Sve skupa lagano promiješajte i izlijte u kalup koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
  • Preko biskvita posložite breskve narezane na kriške i stavite peći u pećnicu ugrijanu na 180°C nekih sat vremena dok kolač ne dobije lagano zlatnu boju.
  • Izvadite ga i malo ohladite te ako želite premažite s malo ugrijanog džema od marelice da dobije lijepi sjaj.

Dobar tek i uživajte!

Original recipe by: zadovoljna.hr

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Semifreddo s preljevom od jagoda
Cheesecake s borovnicama 3
Pogača list s kulenom