Kuglof nam donosi poseban duh blagdana, našim stolovima daruje svečani izgled i s njim je svaki važan trenutak u našem životu još posebniji!
Danas vam darujem jednu finu sočnu varijantu s borovnicama!
Kuglof s borovnicama
Priprema 20 minutes
Kuhanje / pečenje 1 hour
Ukupno vrijeme 1 hour 20 minutes
Broj serviranja 16 kriški
Equipment
- Kalup za kuglof
Sastojci
- 250 g maslaca
- 250 g šećera - može i smeđeg
- 4 jaja
- 350 g glatkog brašna
- prstohvat soli
- 270 ml mlijeka
- žlica arome vanilije
- 400 g borovnica - može i zamrznutih
Upute
- Mikserom dobro izradite šećer i maslac te smjesi dodajte žumanjke.
- Kada ste sve dobro promiješali dodajte brašno i prašak za pecivo.
- Zatim mlijeko i arome umiješajte u glatku smjesu, a na samom kraju rukom lagano dodajte smjesi snijeg od bjelanjaka.
- Istresite dio smjese u dobro podmazan kalup za kuglof, poslažite borovnice i prekrijte ih ostatkom smjese.
- Kuglof pecite na 180°C oko sat vremena, a ukrasite ga prema želji.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar