Kuglof s jabukama

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Kuglof s jabukama

Savršen kolač koji će vas iznenaditi svojim spektrom aroma.Bogatog je okusa, začinjen cimetom, a okusi jabuka i sira ga čine još posebnijim i sočnijim.
Prelila sam ga mirisnom domaćom karamelom koja se izvrsno nadopunjuje s ovim okusima, kada ga probate jednostavno ga morate voljeti!

Kuglof s jabukama

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 1 hour
Ukupno vrijeme 1 hour 30 minutes
Broj serviranja 16 kriški

Equipment

  • Kalup za kuglof

Sastojci

Nadjev od sira

  • 200 g ABC sira
  • 50 g šećera u prahu
  • jaje
  • 2 žlice brašna
  • žlica arome vanilije

Biskvit

  • 100 g oraha - sitno sjeckanih
  • 400 g glatkog brašna
  • 100 g šećera
  • 100 g smeđeg šećera
  • ½ žličice soli
  • žlica cimeta
  • žličica sode bikarbone
  • 3 jaja
  • 150 ml ulja
  • žlica arome vanilije
  • 150 ml bistrog soka od jabuke
  • 2 jabuke - naribane

Karamel umak

  • 125 g šećera
  • 125 ml slatkog vrhnja
  • 25 g maslaca

Upute

Nadjev od sira

  • Mikserom izradite sve sastojke dok ne dobijete glatku kremu kojom napunite vrećicu tako da preciznije možete napraviti prsten od sira unutar kuglofa.

Biskvit

  • Pomiješajte brašno i sve suhe sastojke.
  • Mikserom izradite jaja, šećer i dodajte ulje te sok od jabuke.
    Pomiješajte sve sa suhim sastojcima i na kraju dodajte orahe i jabuke.
  • 2/3 smjese izlijte u podmazani kalup.
  • Kremu od sira stavite preko smjese, ali pokušajte da ne dodiruje stjenke kalupa nego ostane poput prstena u sredini, koristila sam vrećicu za kreme pomoću koje se može lakše napraviti uski prsten.
  • Zatim sve prekrijte ostatkom biskvitne smjese.
  • Pecite kuglof na 190°C oko sat vremena (probajte čačkalicom).
    Kada je ohlađen možete ga posipati šećerom u prahu ili preliti karamelom.

Karamel umak

  • Na srednjoj vatri otopite šećer i polako dodajte ugrijano vrhnje u kojem ste rastopili maslac.
    Lagano kuhajte minutu-dvije i kada se malo stisne prelijte preko kuglofa.

Kuglof s jabukama

Dobar tek i uživajte!

Kuglof s jabukama

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Rolada od bundeve
Američke krafne
Medena torta