Mak-vanilija šnite

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
MAK vanilija šnite

Ukusan i sočan kolač koji ćete, sigurna sam rado spremati i sami kada se uvjerite koliko je jednostavan, a ujedno i poseban!

Mak-vanilija šnite

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 20 minutes
Ukupno vrijeme 50 minutes
Broj serviranja 16 kom

Sastojci

Biskvit

  • 8 bjelanjaka
  • prstohvat soli
  • 100 g šećera
  • 200 g mljevenog maka
  • žlica brašna
  • vrećica praška za pecivo

Krema

  • 700 ml mlijeka
  • 8 žumanjaka
  • 120 g šećera
  • 100 g brašna
  • aroma vanilije
  • 150 g maslaca

Upute

Biskvit

  • Odvojite bjelanjke i mikserom ih izradite u snijeg pritom dodavajući šećer.
  • Brašno pomiješajte s makom i ostalim navedenim sastojcima te lagano špatulom umiješajte u snijeg od bjelanjaka.
  • Smjesu izlijte u papirom obložen veliki lim za pečenje i pecite na 180°C nekih 20 minuta.
  • Dok se biskvit hladi vi pripremite kremu.

Krema

  • Mikserom izradite žumanjke i šećer te im dodajte 200 ml mlijeka od ukupne količine.
  • Ostatak mlijeka stavite da se ugrije.
  • Žumanjcima dodajte sve ostale navedene sastojke i dobro sve pomiješajte.
  • Vruće mlijeko prvo polako ulijte u smjesu sa žumanjcima te sve skupa vratite na vatru i kuhajte dok se krema ne ugusti.
  • Kremu pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi te joj dodajte izrađeni maslac.
  • Biskvit razrežite po kraćoj strani na 4 dijela.
  • Premažite ga s kremom između svakog komada, a na kraju njome premažite kolač sa svih strana.
  • Ukrasite kolač naribanom čokoladom ili prema vlastitom ukusu.
  • Servirajte ga dobro ohlađenog.

Original recipe by: Mystic Cakes

Dobar tek i uživajte!

MAK vanilija šnite

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Creme brulee
Mousse torta od lješnjaka
Kolač od marelica s meringom