Medenjaci

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Medenjaci

Dolazi nam božićno vrijeme, a s njim i ti maleni mirisni kolačići – medenjaci. Miris cimeta i meda nas podsjeća na djetinjstvo i obitelj, a svakom domu će ove blagdane sigurno podariti spokoj i toplinu. Igrajte se i uživajte praveći ove tradicionalne kolačiće koji nikada ne izlaze iz mode već ih volimo i cijenimo svakim danom sve više i više!

Medenjaci

Priprema 1 hour
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 30 minutes

Sastojci

  • 700 g glatkog brašna
  • 4 jaja
  • 3 žlice meda
  • žličica sode bikarbone
  • prašak za pecivo
  • 250 g šećera
  • kockica maslaca
  • žlica cimeta

Upute

  • Trebate lagano ugrijati jaja, med, šećer i maslac te dodati ostalim suhim sastojcima. 
  • Zamijesiti tijesto i odmah možete raditi medenjake, ne morate čekati "danima". Razvaljajte ga na debljinu od pola centimetra, režite kalupom i slažite na lim za pečenje.
  • Pecite ih na 200°C oko 8 minuta (ovisno o debljini). Dobro ih ohladite pa ukrasite prema želji. 

Dobar tek i uživajte!

Medenjaci

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Desert od jagoda u čaši
Noćna foccacia
Pogača puž