Monte torta

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit

Fantastična slastica koja će vas oduševiti svojim okusom, hladna i glatka krema divan je kontrast aromatičnim preprženim lješnjacima!

Monte torta

Priprema 1 hour
Ukupno vrijeme 1 hour
Broj serviranja 16 kriški

Equipment

  • Kalup za torte promjera 24 ili 26 cm

Sastojci

Biskvit

  • 5 bjelanjaka
  • 5 žlica kristal šećera
  • 60 g brašna
  • 70 g prženih i nasjeckanih lješnjaka

Krema

  • 1 litra mlijeka
  • 100 g šećera
  • 2 vrećice pudinga od vanilije
  • 2 žlice gustina
  • 5 žumanjaka
  • 250 g maslaca
  • 150 g šećera u prahu
  • 100 g nutelle

Još je potrebno:

  • 150 g nutelle
  • 100 g Speculoos keksa (Plazma)
  • 350 ml slatkog vrhnja

Upute

Biskvit

  • Prepržite lješnjake i isjeckajte ih na krupnije komadiće te ih pravilno rasporedite na dno kalupa.
  • Bjelanjke i šećer dobro izradite mikserom u čvrsti snijeg pa mu lagano dodajte brašno, dobro promiješajte i prelijte preko lješnjaka.
  • Biskvit pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 15 minuta, malo ga ohladite i preokrenite na pladanj tako da sloj lješnjaka bude prema gore i ostavite da se dobro ohladi.
  • Premažite ga nutellom preko koje poslažite krupno izlomljene kekse te stavite ponovno oko biskvita prsten za torte.

Krema

  • 800 ml mlijeka stavite kuhati s 100 g šećera, a u ostatku mlijeka dobro razmutite žumanjke, gustin i puding.
  • Prelijte prvo ovu smjesu sa vrućim mlijekom te sve vratite u lonac i kuhajte dok se krema ne zgusne. Ostavite kremu da se ohladi na sobnoj temperaturi.
  • Za to vrijeme vi izradite mikserom maslac sobne temperature i šećer u prahu te dodajte ohlađenoj kremi i dobro izmiksajte.
  • Kremu podijelite na dva dijela i u jedan dodajte 100 g nutelle te dobro promiješajte.
  • Preko keksa izlijte prvo žuti, a onda i tamni dio kreme te ostavite preko noći da se dobro stisne.
  • Tortu drugi dan ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i preostaje vam samo uživati u njenim okusima!

Dobar tek i uživajte!

Original recipe by: Minjina  Kuhinjica

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Semifreddo s preljevom od jagoda
Cheesecake s borovnicama 3
Pogača list s kulenom