Mousse torta sa sirom i šumskim voćem

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit

Fantastičan desert prepun ljetnih aroma!

Savršen sklad sočnog biskvita prepunog mirisnih bobica koji se izvrsno nadopunjuje sa bogatim kremastim slojem prekrivenim sočnim svježim voćem.

Mousse torta sa sirom i šumskim voćem

Priprema 1 hour 30 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 30 minutes
Broj serviranja 16 kriški

Equipment

  • Kalup za torte promjera 24 cm

Sastojci

Biskvit

  • 2 jaja
  • 100 g šećera
  • 45 ml ulja
  • 45 ml vode
  • žlica arome vanilije
  • 110 g glatkog brašna
  • ½ vrećice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 250 g šumskog voća * 2 žlice brašna

Umak od šumskog voća

  • 300 g svježeg ili smrznutog šumskog voća
  • 70 g šećera
  • žlica limunovog soka

Mousse krema

  • 5 g želatine u prahu
  • 2 žlice hladne vode
  • 250 g ABC sira
  • 30 g šećera u prahu
  • 240 ml slatkog vrhnja

Ukrašavanje

  • svježe voće ili šećer u prahu

Upute

Biskvit

  • Kalup za torte obložite papirom za pečenje, a pećnicu ugrijte na 180°C.
  • Odvojite bjelanjke od žumanjaka i mikserom ih izradite s pola šećera dok ne dobijete čvrsti snijeg.
  • Žumanjke i ostatak šećera miksajte dok ne dobijete svijetlu smjesu kojoj dodajte vaniliju, ulje pa vodu.
  • Brašno i prašak za pecivo pomiješajte i dodajte smjesi od žutanjaka te ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  • 2 žlice brašna pomiješajte sa šumskim voćem i na samom kraju lagano rukom umiješajte u biskvitnu smjesu te izlijte u kalup i pecite nekih 30 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
  • Izvadite ga iz kalupa i ostavite da se dobro ohladi te stavite na ukrasni pladanj obložen prstenom za torte.

Umak od šumskog voća

  • U lonac stavite voće, šećer i limunov sok te kuhajte nekih 15-tak minuta dok se voće ne počne raspadati. Štapnim mikserom ga usitnite i ostavite da se ohladi.
  • U jednu posudu odvojite 60 g umaka kojeg ćete nanijeti na ohlađeni biskvit.

Mousse krema

  • Želatinu pomiješajte s 2 žlice hladne vode te ostavite da nabubri.
  • Mikserom izradite krem sir i šećer u prahu.
  • Želatinu otopite na laganoj vatri i pomiješajte s umakom od šumskog voća te dodajte smjesi od sira i sve dobro pomiješajte.
  • Od slatkog vrhnja mikserom izradite šlag i lagano rukom umiješajte u kremu od voća i sira.

Postupak slaganja

  • Ohlađeni biskvit stavite na ukrasni pladanj i obložite prstenom za torte.
  • Biskvit prvo premažite sa 60 g odvojenog umaka te prelijte s mousseom od šumskog voća i sira.
  • Zagladite vrh torte te ostavite preko noći da se dobro ohladi i stisne.
  • Prije serviranja tortu ukrasite svježim bobičastim voćem.

Dobar tek i uživajte!

Original recipe by: Home Cooking Adventure

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Semifreddo s preljevom od jagoda
Cheesecake s borovnicama 3
Pogača list s kulenom