Mramorni kolač

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
MRAMORNI KOLAČ

Ukusan i sočan kolač posebnog okusa i vrlo jednostavne izrade fantastično se nadopunjuje s kakao glazurom!

Mramorni kolač

Priprema 20 minutes
Kuhanje / pečenje 40 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour
Broj serviranja 12 kom

Equipment

  • Kalup dimenzija 17x10x10 cm

Sastojci

Biskvit

  • 230 g maslaca
  • 230 g šećera
  • 280 g glatkog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 4 jaja
  • 4 žlice mlijeka
  • žlica arome vanilije
  • 2 žlice kakaa
  • 4 žlice vruće vode

Glazura

  • 25 g maslaca
  • 15 g kakaa
  • 2 žlice mlijeka
  • 100 g šećera u prahu

Upute

Biskvit

  • Mikserom dobro izradite maslac sobne temperature i šećer te dobivenoj smjesi dodajte jaja.
  • Sve sastojke biskvita dobro promiješajte i dodajte im na kraju brašno pomiješano s praškom za pecivo. Smjesu podijelite u dvije posude.
  • U jednoj zdjelici pomiješajte kakao i vruću vodu, ostavite da se malo ohladi te je umiješajte polovici smjese biskvita.
  • U kalup obložen papirom za pečenje naizmjence stavljajte žlicom žutu pa tamnu kremu dok ne potrošite sve sastojke smjese.
  • Kolač pecite na 180°C oko 40 minuta te ostavite da se ohladi dok vi pripremate glazuru.

Glazura

  • Na laganoj vatri otopite maslac i dodajte mu kakao te kuhajte minutu, umiješajte mlijeko i šećer te dobro promiješajte i ostavite da se malo ohladi i stisne prije nanošenja na kolač.

Dobar tek i uživajte!

MRAMORNI KOLAČ

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Kupola torta od jagoda i čokolade
Brzi voćni kolač
Slatka uskrsna peciva – Hot Cross Buns