Mekani i pahuljasti muffini prepuni su okusa i aroma voća, a kruna užitka je hrskavi posip od maslaca!
Svakodnevni sastojci koje imate kod kuće razlog su da što češće napravite ovaj ukusan i jednostavan recept.
Muffini s borovnicama
Priprema 15 minutes
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 45 minutes
Broj serviranja 12 kom
Equipment
- Kalup za muffine
Sastojci
Muffini
- 220 g glatkog brašna
- 140 g šećera
- prstohvat soli
- ½ vrećice praška za pecivo
- 110 ml ulja
- 2 jaja
- 120 ml jogurta
- žlica arome vanilije
- naribana korica limuna
- 200 g smrznutih ili svježih borovnica
Posip
- 45 g smeđeg šećera
- 30 g oštrog brašna ( može i bademovog)
- 30 g maslaca na sobnoj temperaturi
Upute
Posip
- U posudi vilicom pomiješajte sve sastojke za posip dok ne dobijete mrvičastu smjesu koju ostavite na hladnom dok vi pripremate muffine.
Biskvit za muffine
- Mikserom dobro izradite šećer s limunovom koricom dok limun ne pusti svoja ulja.
- Zatim dodajte jaja pa promiješajte, a onda naizmjence ulje, jogurt i vaniliju.
- U drugoj posudi pomiješajte brašno s praškom za pecivo i soli te dodajte mokrim sastojcima.
- Borovnice malo pomiješajte sa žlicom brašna da ne puste previše boju po tijestu i lagano ih rukom umiješajte u smjesu.
- Tijesto ravnomjerno rasporedite u kalupe za muffine i svaki lagano posipajte s posipom od šećera i brašna.
- Pecite ih u ugrijanoj pećnici na 190°C oko 30 minuta dok ne dobiju lagano zlatnu boju.
- Izvadite ih i malo ohladite prije serviranja.
Dobar tek i uživajte!
Original recipe by: Home Cooking Adventure
Ostavi komentar