Nutella crostata

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
NUTELLA CROSTATA

Ukusna i prhka…  jednostavno neponovljiva!

Nutella crostata

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 40 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 10 minutes
Broj serviranja 12 kriški

Equipment

  • Kalup za tart promjera 22 cm

Sastojci

  • 150 g oštrog brašna
  • 150 g glatkog brašna
  • 200 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 2 žumanjka
  • 5 žlica nutelle - nadjev

Upute

  • Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto,a ako vam je smjesa presuha dodajte žlicu hladne vode.
  • Zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite 30 minuta u frižideru.
  • Kada je tijesto odstajalo polovicu tanko razvaljajte i njime obložite plitki kalup za tart, a rubove možete po želji i ukrasiti. Drugu polovicu možete kasnije koristiti za izradu ukrasa.
  • Stavite ga u hladnjak na 15 minuta da se malo zamrzne da se kod pečenja rubovi tarta ne rastope.
  • Nutellu blago omekšajte u mikrovalnoj pećnici i njome premažite podlogu od tijesta.
  • Od ostatka tijesta napravite mrežu za crostatu ili ukrase po vlastitoj želji.
  • Prekrijte je folijom i pecite na 170°C oko 30 minuta, zatim pojačajte pećnicu na 200°C, skinite foliju i pecite još 10 minuta dok ne dobije lijepu boju!

Dobar tek i uživajte!

NUTELLA CROSTATA

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Victoria sponge cake
Nutella crostata
Tart s mascarponeom i džemom