Prhka orahnjača

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Prhka orahnjača

Prhka orahnjača, klasik koji već godinama osvaja srca svih koji su je probali!
Naravno, možete ih raditi i s makom, sirom ili višnjama… ovisi o vašem ukusu, kako god, zasučite rukave i krenite s izradom prhkih rolica koje će vašem domu podariti slatke mirise djetinjstva!

Prhka orahnjača

Priprema 40 minutes
Kuhanje / pečenje 35 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 15 minutes

Sastojci

Tijesto

  • 330 g brašna pola glatko- pola oštro
  • 2 žumanjka
  • 120 ml vrhnja
  • 130 g maslaca
  • prašak za pecivo
  • vanilin šećer
  • 50 g šećera
  • naribana kora limuna

Nadjev

  • 330 g mljevenih oraha ili lješnjaka
  • 2 vanilin šećera
  • 50 g šećera
  • žlica meda
  • žlica arome vanilije ili ruma
  • 130 ml mlijeka
  • bjelanjak - izrađen u snijeg

Upute

  •  Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i ostavite ga da stoji na hladnom oko pola sata.
  • Za to vrijeme pripremite nadjev tako da pomiješate orahe, med, šećer i arome te ih prelijete vrućim mlijekom.
  • Kada se nadjev ohladi umiješajte mu snijeg od bjelanjka.
  • Tijesto podijelite na 2 dijela i razvaljajte.
  • Svaki dio premažite s pola nadjeva i zarolajte u roladu.
  • Pecite ih na 200°C dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
  • Ohlađene rolade posipajte šećerom u prahu i narežite oštrim nožićem.

Dobar tek i uživajte!

Prhka orahnjača

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Rolada od bundeve
Američke krafne
Medena torta