Prhke štrudlice sa džemom

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Prhke štrudlice

Prhke i ukusne štrudlice tope se na jeziku, a njihova aroma smokve probuditi će sva vaša osjetila!

Recept sam pronašla na blogu Mystic Cakes  na koji svakako morate navratiti i vi jer krije mnogo raznih slatkih delicija!

Prhke štrudlice sa džemom

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 40 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 10 minutes
Broj serviranja 30 kom

Sastojci

  • 250 g maslaca
  • 180 g kiselog vrhnja
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • 3 žlice šećera
  • 500 g glatkog brašna
  • 5-6 žlica džema od smokve
  • šećer u prahu - za posipanje

Upute

  • Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto s kojim možete odmah raditi jer se ne lijepi.
  • Tanko ga razvaljajte u oblik pravokutnika i narežite na uske duge trake širine 8 cm, meni je ispalo 5 traka.
  • Po sredini svake trake rasporedite džem od smokve ili bilo koji drugi tvrđi džem da vam prilikom pečenja ne iscuri.
  • Sada prstima uzduž trake spojite krajeve tijesta, a spoj okrenite prema dolje na lim za pečenje.
  • Složite sve trake štrudli jednu do druge i narežite prije pečenja na komade po želji, meni su ispale oko 6 cm.
  • Štrudlice pecite na 190°C oko 40 minuta dok ne dobiju blago rumenu boju.
  • Još tople ih uvaljajte u šećer u prahu i servirajte. Naravno, u zatvorenoj kutiji vam mogu stajati nekoliko dana da ostanu prhke!

Original recipe by; Mystic Cakes

Prhke štrudlice

Ostavi komentar

2
Ostavi komentar

avatar

1 Komentiraj
1 Odgovori
0 Pratitelji
 
Hot komentar
Popularna tema
najnoviji najstariji najpopularniji
Jasna
Čitatelj
Jasna

Pod obavezno napravim! Pozdrav .

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Tart od sira i malina
Domaća ciabatta
Karamel kuglof s jabukama