Rolada od bundeve

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Rolada od bundeve

Ukusan i sočan desert od kraljice jeseni – bundeve koji će vas osvojiti upravo svojim aromama i učiniti ove jesenske kišne dane puno toplijim!

Rolada od bundeve

Priprema 40 minutes
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Broj serviranja 12 kom

Equipment

  • Lim za pečenje veličine 38x27 cm

Sastojci

Biskvit

  • 100 g brašna
  • ½ praška za pecivo
  • ½ žličice sode bikarbone
  • žlica cimeta
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • ½ žličice soli
  • 3 jaja
  • 200 g šećera
  • 150 g pirea od bundeve - koristila sam hokkaido bundevu
  • žlica arome vanilije

Nadjev

  • 350 g krem sira
  • 30 g omekšalog maslaca
  • 180 g šećera u prahu
  • žlica arome vanilije
  • prstohvat soli

Upute

Biskvit

  • U jednoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke.
  • Mikserom dobro izradite jaja i šećer, dobivenoj smjesi dodajte pire od bundeve i na samom kraju lagano umiješajte smjesu suhih sastojaka.
  • Smjesu ulijte u podmazan i papirom obložen lim te je pecite na 190°C oko 30 minuta.
  • Malo je ohladite, odvojite od papira, pa ponovo zarolajte u isti taj papir te ostavite da se ohladi dok vi ne pripremite nadjev.

Nadjev

  • Mikserom dobro izradite sve sastojke nadjeva i premažite ga preko ohlađenog biskvita.
  • Zarolajte roladu i posipajte je šećerom u prahu, a možete je ukrasiti i s karamelom.
  • Roladu ostavite da se dobro ohladi prije serviranja.

Dobar tek i uživajte!

Rolada od bundeve

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Šubarice
Blagdanski panettone
Raspuknutići od bundeve