Ovo je recept za jednu malo drugačiju roladu koju svakako morate isprobati. Kombinacija mrkve i cimeta je fantastična, a rolada je mekana i sočna. U svakom slučaju mene je ova kombinacija okusa osvojila, možda će i vas!
Rolada od mrkve
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 15 minutes
Ukupno vrijeme 45 minutes
Broj serviranja 16 kom.
Sastojci
Biskvit
- 3 jaja
- 130 g šećera
- prstohvat soli
- žlica arome vanilije
- 2 žlice ulja
- žlica soka od limuna
- 2 mrkve - sitno naribane
- 100 g oštrog brašna
- ½ praška za pecivo
- ½ žličice sode bikarbone
- 2 žličice cimeta
Krema
- 200 ml slatkog vrhnja
- 200 g ABC sira
- ½ žličice cimeta
- 4 žlice šećera u prahu
- žlica arome vanilije
Upute
Biskvit
- Točno ovim redoslijedom miksati sve sastojke i izliti u lim (obložen pek-papirom) veličine 30x40 cm te peći biskvit na 180°C oko 15 minuta.
- Pečeni biskvit prvo odvojite od papira, ali ga odmah zatim zarolajte u isti taj papir te ostavite da se ohladi dok vi napravite kremu.
Krema
- Izradite od vrhnja šlag pa ga ručno pomiješajte sa ostalim izmiksanim sastojcima.
- Premažite biskvit s kremom, zarolajte roladu i ostavite da se ohladi te je po želji posipajte šećerom u prahu.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar