Rolada od mrkve

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Rolada od mrkve

Ovo je recept za jednu malo drugačiju roladu koju svakako morate isprobati. Kombinacija mrkve i cimeta je fantastična, a rolada je mekana i sočna. U svakom slučaju mene je ova kombinacija okusa osvojila, možda će i vas!

Rolada od mrkve

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 15 minutes
Ukupno vrijeme 45 minutes
Broj serviranja 16 kom.

Sastojci

Biskvit

  • 3 jaja
  • 130 g šećera
  • prstohvat soli
  • žlica arome vanilije
  • 2 žlice ulja
  • žlica soka od limuna
  • 2 mrkve - sitno naribane
  • 100 g oštrog brašna
  • ½ praška za pecivo
  • ½ žličice sode bikarbone
  • 2 žličice cimeta

Krema

  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 200 g ABC sira
  • ½ žličice cimeta
  • 4 žlice šećera u prahu
  • žlica arome vanilije

Upute

Biskvit

  • Točno ovim redoslijedom miksati sve sastojke i izliti u lim (obložen pek-papirom) veličine 30x40 cm te peći biskvit na 180°C oko 15 minuta.
  • Pečeni biskvit prvo odvojite od papira, ali ga odmah zatim zarolajte u isti taj papir te ostavite da se ohladi dok vi napravite kremu.

Krema

  • Izradite od vrhnja šlag pa ga ručno pomiješajte sa ostalim izmiksanim sastojcima. 
  • Premažite biskvit s kremom, zarolajte roladu i ostavite da se ohladi te je po želji posipajte šećerom u prahu.

Dobar tek i uživajte!

Rolada od mrkve

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Rolada od bundeve
Američke krafne
Medena torta