Sacher rolada

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Sacher rolada

Ako nemate vremena baviti se izradom svoje omiljene Sacher torte danas imam za vas recept za Sacher roladu koju ćete napraviti za tren oka, a okusom nimalo ne zaostaje za svojom poznatom i slavnom “sestrom”!
Rolada, sočna i ukusna s već svima prepoznatljivim okusima čokolade i domaćeg džema od marelica sigurna sam, zadovoljiti će sve vas ljubitelje ove slasne delicije!

Sacher rolada

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 25 minutes
Ukupno vrijeme 55 minutes

Equipment

  • Lim za pečenje 42x32 cm

Sastojci

Biskvit

  • 200 g čokolade
  • 150 g maslaca
  • 6 jaja
  • 130 g šećera
  • 130 g brašna

Glazura

  • 100 g čokolade
  • 120 ml slatkog vrhnja

Upute

Biskvit

  • Otopite na laganoj vatri maslac i čokoladu, a bjelanjke izradite mikserom u čvrsti snijeg.
  • Miksajte žumanjke i šećer te im dodajte otopljenu čokoladu i brašno.
  • Na samom kraju rukom lagano smjesi umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  • Lim za pečenje veličine 42x32 cm obložite papirom za pečenje i istresite smjesu za biskvit te ga pecite na 190°C oko 25 minuta (provjerite čačkalicom da li je gotovo).
  • Kada je pečeno lagano odvojite biskvit od papira, pa ga opet zarolajte u isti taj papir, a kada se malo ohladi premažite ga džemom od marelica i stavite u hladnjak da se ohladi.

Glazura

  • Izlomite čokoladu na kockice i prelijte je ugrijanim vrhnjem, dobro promiješajte i prelijte po roladi.

Ukrasite roladu prema želji, a možete je servirati uz tučeno slatko vrhnje.

Dobar tek i uživajte!

Sacher rolada

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Rolada od bundeve
Američke krafne
Medena torta