Semifreddo ili smrznuta krema zaista je jednostavan desert i ako slijedite osnovnu bazu recepta možete se sami poigrati s raznim vrstama voća!
Semifreddo s preljevom od jagoda
Priprema 20 minutes
Ukupno vrijeme 20 minutes
Broj serviranja 12 kriški
Equipment
- Uski kalup za kruh
Sastojci
Preljev od jagoda
- 250 g jagoda
- 5 žlica šećera
- 100 ml vode
- 1 žličica gustina
Krema
- 3 jaja
- 2 žumanjka
- žličica arome vanilije
- 200 g šećera
- 500 ml slatkog vrhnja
Upute
Krema
- MIkserom dobro izradite jaja i šećer te dobivenoj smjesi dodajte ostale sastojke.
- Dobivenu smjesu kuhajte na pari nekih 10-tak minuta i na kraju lagano rukom umiješajte šlag od tučenog slatkog vrhnja.
- Kalup obložite prozirnom folijom i ulijte dobivenu smjesu.
- Ostavite ga preko noći u hladnjaku da se dobro zamrzne.
Preljev od jagoda
- Svježe ili smrznute jagode stavite kuhati sa šećerom i malo vode na srednju vatru.
- Kuhajte dok voće ne omekša, a zatim ga usitnite štapnim mikserom.
- Ako vam smjesa nije dovoljno gusta možete je prokuhati sa žličicom gustina razmućenim u malo hladne vode.
- Drugi dan servirajte vaš hladan desert preliven umakom od jagoda i uživajte!
Dobar tek!
Ostavi komentar