Semifreddo s preljevom od jagoda

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit

Semifreddo ili smrznuta krema zaista je jednostavan desert i ako slijedite osnovnu bazu recepta možete se sami poigrati s raznim vrstama voća!

Semifreddo s preljevom od jagoda

Priprema 20 minutes
Ukupno vrijeme 20 minutes
Broj serviranja 12 kriški

Equipment

  • Uski kalup za kruh

Sastojci

Preljev od jagoda

  • 250 g jagoda
  • 5 žlica šećera
  • 100 ml vode
  • 1 žličica gustina

Krema

  • 3 jaja
  • 2 žumanjka
  • žličica arome vanilije
  • 200 g šećera
  • 500 ml slatkog vrhnja

Upute

Krema

  • MIkserom dobro izradite jaja i šećer te dobivenoj smjesi dodajte ostale sastojke.
  • Dobivenu smjesu kuhajte na pari nekih 10-tak minuta i na kraju lagano rukom umiješajte šlag od tučenog slatkog vrhnja.
  • Kalup obložite prozirnom folijom i ulijte dobivenu smjesu.
  • Ostavite ga preko noći u hladnjaku da se dobro zamrzne.

Preljev od jagoda

  • Svježe ili smrznute jagode stavite kuhati sa šećerom i malo vode na srednju vatru.
  • Kuhajte dok voće ne omekša, a zatim ga usitnite štapnim mikserom.
  • Ako vam smjesa nije dovoljno gusta možete je prokuhati sa žličicom gustina razmućenim u malo hladne vode.
  • Drugi dan servirajte vaš hladan desert preliven umakom od jagoda i uživajte!

Dobar tek!

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Tart sa sirom i višnjama
Schwarzwald tortice
Raskošna čokoladna torta