Stracciatella ekleri

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Ekleri

Ukusni i hrskavi kolačići koji naprosto osvajaju!

Straccistella ekleri

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 35 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 5 minutes
Broj serviranja 28 kom

Sastojci

Tijesto

  • 250 ml jaja
  • 250 ml vode
  • 125 ml ulja
  • 150 g glatkog brašna
  • prstohvat soli
  • 3 žličice šećera

Krema

  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 5 žlica šećera u prahu
  • 100 g komadića čokolade

Glazura

  • 200 g čokolade
  • 150 ml slatkog vrhnja

Upute

Tijesto

  • Stavite kuhati vodu, ulje, šećer i sol te kada tekućina prokuha maknite je s vatre i umiješajte joj brašno.
  • Smjesu dobro promiješajte dok ne postane glatka i kompaktna te je ostavite da se ohladi 5 minuta.
  • Mikserom joj postepeno umiješajte jaja i zatim smjesu stavite u dresir vrećicu s nastavkom od 1 cm te istiskujte na papir za pečenje eklere dužine 12 cm.
  • Pecite ih na 200°C oko 35 minuta i ostavite da se ohlade prije punjenja kremom.

Krema

  • Mikserom izradite slatko vrhnje u šlag i umiješajte komadiće čokolade te nadjenite kremom eklere.
  • Sastojke glazure otopite i kada se malo ohladi i stisne uronite u nju gornji dio eklera koje zatim ukrasite prema želji.

Recept za tijesto: Provereni recepti by Maja Babić

Dobar tek i uživajte!

Ekleri

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Kupola torta od jagoda i čokolade
Brzi voćni kolač
Slatka uskrsna peciva – Hot Cross Buns