Tart od čokolade i klementina

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
TART OD ČOKOLADE I KLEMENTINA

Potpuno čokoladno i vrlo ukusno s aromom agruma – može li bolje?

Tart od čokolade i klementina

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 25 minutes
Ukupno vrijeme 55 minutes
Broj serviranja 12 kriški

Equipment

  • Kalup za tart promjera 22 cm

Sastojci

Podloga od tijesta

  • 200 g glatkog brašna
  • 2 žlice kakaa
  • 6 žlica šećera u prahu
  • 2 žumanjka
  • 150 g maslaca
  • prstohvat soli
  • kora od klementina -naribana

Nadjev

  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 2 žlice meda
  • 200 g čokolade
  • 2 klementine -naribana korica
  • 100 g maslaca

Za ukrašavanje

  • 2 klementine -narezane
  • 4 žlice šećera

Upute

Podloga od tijesta

  • U blenderu pomiješajte sve navedene sastojke za tijesto, tanko ga razvaljajte i njime obložite kalup za tart te odložite u hladnjak na 30 minuta da se dobro rashladi.
  • Ohlađeno tijesto pecite "na slijepo" tj. prekrivenog suhim grahom na pek papiru kao uteg da se tijesto ne diže nekih 15 minuta na 200°C.
  • Zatim maknite papir i grah te dopecite tijesto i ostavite ga da se ohladi dok vi napravite nadjev.

Nadjev

  • Ugrijte slatko vrhnje i med te ga prelijte preko natrgane čokolade, naribane kore klementine i maslaca. Smjesu miješajte dok se ne otopi i postane potpuno glatka.
  • Čokoladnom smjesom prelijte koru i ostavite tart u hladnjaku da se dobro stisne.
  • Ukrasite ga naribanom koricom ili narezanim karameliziranim kriškama klementina.

Dobar tek i uživajte!

Original recipe by: Tastemade

TART OD ČOKOLADE I KLEMENTINA

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Tart od sira i malina
Domaća ciabatta
Karamel kuglof s jabukama