Tart s višnjama

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
TART S VIŠNJAMA

Ukusna prhka slastica prepuna osvježavajućih aroma voća!

Tart s višnjama

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 50 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 20 minutes
Broj serviranja 16 kom

Equipment

  • Kalup za torte promjera 24 cm

Sastojci

Tijesto

  • 130 g šećera
  • 130 g maslaca
  • jaje
  • prstohvat soli
  • 250 g brašna
  • 30 g kakaa

Krema

  • 2 jaja
  • 4 žumanjka
  • 150 g šećera
  • 2 žlice gustina
  • prstohvat soli
  • 300 ml Dukatos jogurta
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 4 žlice otopljenog maslaca
  • žlica arome vanilije

Preljev od višanja

  • 400 g višanja bez koštica
  • 4 žlice šećera
  • žlica gustina

Upute

Tijesto

  • Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto koje ostavite da odstoji u hladnjaku pola sata.
  • Tanko ga razvaljajte i njime obložite kalup tako da obložite i stranice kalupa te ga izbodite vilicom.

Krema

  • Sve sastojke dobro izradite mikserom i prelijte preko tijesta te pecite na 170*C oko 45 minuta (provjerite čačkalicom, sredina mora ostati drhtava).
  • Dok se kolač hladi vi napravite preljev od višanja.

Preljev od višanja

  • Na laganoj vatri kuhajte višnje i šećer dok se voće ne počne raspadati te ga usitnite štapnim mikserom.
  • Preljev procijedite kroz sito i dodajte mu nekoliko cijelih svježih višanja zbog svježine i intenzivnije arome.
  • Ohlađeni tart prelijte s preljevom od višanja i ostavite da se dobro ohladi prije serviranja.

Dobar tek i uživajte!

TART S VIŠNJAMA

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Čokoladna medena torta
Kesten rolice
Lješnjak tart