Tart sa svježim voćem

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Tart sa svježim voćem

Hrskav, ukusan i sočan desert koji možete raditi s raznovrsnim voćem ovisno o vlastitom ukusu i sezoni!

Tart sa svježim voćem

Priprema 1 hour
Kuhanje / pečenje 25 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 25 minutes
Broj serviranja 12 kriški

Equipment

  • Kalup za tart

Sastojci

Tijesto

  • 300 g glatkog brašna
  • prstohvat soli
  • jaje
  • 100 g šećera u prahu
  • 3 žlice hladne vode
  • 150 g maslaca

Krema

  • 500 ml mlijeka
  • 100 g šećera
  • 80 g gustina
  • 1 cijelo jaje
  • 4 žumanjka
  • 4 žlice maslaca
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • 200 ml slatkog vrhnja

Svježe voće

  • 300 g svježeg voća po izboru

Upute

Tijesto

  • Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto i stavite ga u hladnjak na pola sata.
  • Tijesto tanko razvaljajte i njime obložite kalup za tart, izbodite ga vilicom i pecite nekih 25 minuta na 180°C dok ne dobije lijepu zlatnu boju.

Krema

  • 400 ml mlijeka stavite kuhati sa šećerom, a u ostatku mlijeka razmutite gustin i dodajte ga razmućenim žumanjcima.
  • Kada mlijeko zavri prvo ga ulijte u smjesu žumanjaka, kratko promiješajte i vratite na vatru te kuhajte kremu dok se ne zgusne.
  • Na samom kraju dodajte vanilin šećer i maslac te sve dobro promiješajte.
  • Kada se krema malo ohladi dodajte joj lagano rukom šlag od slatkog vrhnja.
  • Oglađeno tijesto premažite kremom preko koje možete poslagati svježe voće po vlastitom izboru.

Dobar tek i uživajte!

Tart sa svježim voćem

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Jaje na oko
Mekana pogača
Jogurt kolač s malinama