Tražite li desert koji je lagan, a ne jako sladak ovaj kolač je savršen izbor za vas!
Predivan završetak jednog svečanog obroka, prozračan i lagan prožet divnim osvježavajućim aromama limuna!
Topli kolač od limuna
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour
Broj serviranja 6 ljudi
Equipment
- Mini keramičke posudice
Sastojci
- 2 žlice maslaca - sobne temperature
- 200 g šećera
- 3 jaja
- prstohvat soli
- limun - naribana korica
- 30 g brašna
- 200 ml mlijeka
- 3 limuna - sok
- šećer u prahu - za posipanje
Upute
- Od ukupne količine odvojiti 2 žlice šećera koje dodajte bjelanjcima i napravite čvrsti snijeg, a ostatak šećera i maslac izradite s mikserom.
- Dodajte smjesi postepeno žumanjke i limunovu koricu, a mlijeko i sok od limuna posebno pomiješajte te dodajte smjesi, pa zatim brašno.
- Na samom kraju žlicu po žlicu umiješajte snijeg od bjelanjaka.
- Smjesu istresite u male posudice (6 kom) i sve stavite u dublji lim za pečenje te nalijte oko posudica vruću vodu tako da seže do pola posudice u visinu.
- Kolač pecite na 180°C oko 30 minuta tj. da dobije zlatnu koricu, ali ostane još uvijek u sredini mekan.
- Obilno ga posipajte šećerom u prahu i uživajte u prekrasnoj aromi limuna.
Iako se servira još topao, meni osobno je vrlo ukusan rashlađen, a vi prosudite sami!
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar