Topli kolač od limuna

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Topli kolač od limuna

Tražite li desert koji je lagan, a ne jako sladak ovaj kolač je savršen izbor za vas!
Predivan završetak jednog svečanog obroka, prozračan i lagan prožet divnim osvježavajućim aromama limuna!

Topli kolač od limuna

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour
Broj serviranja 6 ljudi

Equipment

  • Mini keramičke posudice

Sastojci

  • 2 žlice maslaca - sobne temperature
  • 200 g šećera
  • 3 jaja
  • prstohvat soli
  • limun - naribana korica
  • 30 g brašna
  • 200 ml mlijeka
  • 3 limuna - sok
  • šećer u prahu - za posipanje

Upute

  • Od ukupne količine odvojiti 2 žlice šećera koje dodajte bjelanjcima i napravite čvrsti snijeg, a ostatak šećera i maslac izradite s mikserom.
  • Dodajte smjesi postepeno žumanjke i limunovu koricu, a mlijeko i sok od limuna posebno pomiješajte te dodajte smjesi, pa zatim brašno.
  • Na samom kraju žlicu po žlicu umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  • Smjesu istresite u male posudice (6 kom) i sve stavite u dublji lim za pečenje te nalijte oko posudica vruću vodu tako da seže do pola posudice u visinu.
  • Kolač pecite na 180°C oko 30 minuta tj. da dobije zlatnu koricu, ali ostane još uvijek u sredini mekan.
  • Obilno ga posipajte šećerom u prahu i uživajte u prekrasnoj aromi limuna.

Iako se servira još topao, meni osobno je vrlo ukusan rashlađen, a vi prosudite sami!

Dobar tek i uživajte!

Topli kolač od limuna

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Vanil kiflice
Mak kolačići
TIRAMISU TORTICE S MALINAMA