Fantastičan desert od lješnjaka i čokolade kojim ćete učiniti posebnim svako vaše obiteljsko slavlje!
Torta Carica
Priprema 1 hour
Ukupno vrijeme 1 hour
Broj serviranja 16 kriški
Equipment
- Kalup za torte promjera 24 cm
Sastojci
Za 4 kore
- 260 g bjelanjaka
- 80 g šećera
- 100 g prženih mljevenih lješnjaka
- 150 g oštrog brašna
Krokant
- 120 g šećera
- 120 g grubo mljevenih lješnjaka
- 500 ml slatkog vrhnja
Čokoladna krema
- 5 žumanjaka
- 4 žlice šećera
- 150 g čokolade
- 50 g maslaca
- 300 g slatkog vrhnja
Upute
Kore
- Mikserom dobro izradite bjelanjke i kada dobijete čvršći snijeg umiješajte šećer i miksajte dok ne postane čvrst.
- Lagano ručno pomoću špatule umiješajte brašno i lješnjake te podijelite smjesu na 4 dijela.
- Na papiru za pečenje nacrtajte kružnicu promjera 24 cm i lagano ga nauljite. Smjesu za kore ravnomjerno rasporedite na papir i pecite svaku koru neki 10-tak minuta dok ne dobiju laganu boju.
- Pecite ih na 180°C i ostavite da se ohlade.
Krokant
- Otopite šećer na laganoj vatri i umiješajte u njega grubo mljevene lješnjake te raširite na papir za pečenje ili silikonsku podlogu da se ohladi.
- Lješnjake zatim sameljite i umiješajte u šlag koji ste prethodno napravili od 500 ml slatkog vrhnja.
Čokoladna krema
- Žumanjke skuhajte sa šećerom na pari uz konstantno miješanje.
- Otopljenu čokoladu umiješajte u žumanjke i ostavite u hladnjaku da se smjesa ohladi.
- U hladnu kremu mikserom dodajte prethodno izrađeni maslac te na kraju ručno umiješajte šlag od slatkog vrhnja.
Postupak slaganja
- Kora-čokoladna krema-šlag s krokantom-kora-čokoladna krema-šlag s krokantom-kora-čokoladna krema-šlag s krokantom-kora-čokoladna krema
Dobar tek i uživajte!
Original recipe by: Dobra hrana
Ostavi komentar