Torta Carica

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit

Fantastičan desert od lješnjaka i čokolade kojim ćete učiniti posebnim svako vaše obiteljsko slavlje!

Torta Carica

Priprema 1 hour
Ukupno vrijeme 1 hour
Broj serviranja 16 kriški

Equipment

  • Kalup za torte promjera 24 cm

Sastojci

Za 4 kore

  • 260 g bjelanjaka
  • 80 g šećera
  • 100 g prženih mljevenih lješnjaka
  • 150 g oštrog brašna

Krokant

  • 120 g šećera
  • 120 g grubo mljevenih lješnjaka
  • 500 ml slatkog vrhnja

Čokoladna krema

  • 5 žumanjaka
  • 4 žlice šećera
  • 150 g čokolade
  • 50 g maslaca
  • 300 g slatkog vrhnja

Upute

Kore

  • Mikserom dobro izradite bjelanjke i kada dobijete čvršći snijeg umiješajte šećer i miksajte dok ne postane čvrst.
  • Lagano ručno pomoću špatule umiješajte brašno i lješnjake te podijelite smjesu na 4 dijela.
  • Na papiru za pečenje nacrtajte kružnicu promjera 24 cm i lagano ga nauljite. Smjesu za kore ravnomjerno rasporedite na papir i pecite svaku koru neki 10-tak minuta dok ne dobiju laganu boju.
  • Pecite ih na 180°C i ostavite da se ohlade.

Krokant

  • Otopite šećer na laganoj vatri i umiješajte u njega grubo mljevene lješnjake te raširite na papir za pečenje ili silikonsku podlogu da se ohladi.
  • Lješnjake zatim sameljite i umiješajte u šlag koji ste prethodno napravili od 500 ml slatkog vrhnja.

Čokoladna krema

  • Žumanjke skuhajte sa šećerom na pari uz konstantno miješanje.
  • Otopljenu čokoladu umiješajte u žumanjke i ostavite u hladnjaku da se smjesa ohladi.
  • U hladnu kremu mikserom dodajte prethodno izrađeni maslac te na kraju ručno umiješajte šlag od slatkog vrhnja.

Postupak slaganja

  • Kora-čokoladna krema-šlag s krokantom-kora-čokoladna krema-šlag s krokantom-kora-čokoladna krema-šlag s krokantom-kora-čokoladna krema

Dobar tek i uživajte!

Original recipe by: Dobra hrana

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Semifreddo s preljevom od jagoda
Cheesecake s borovnicama 3
Pogača list s kulenom