Trokutići sa lješnjacima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
tROKUTIĆI SA LJEŠNJACIMA

Miris i okus preprženih lješnjaka u ovim kolačićima garantira jedan pravi gurmanski užitak svim sladokuscima!

Trokutići sa lješnjacima

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 40 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 10 minutes

Equipment

  • Lim za pečenje 36x28 cm

Sastojci

Tijesto

  • 150 g oštrog brašna
  • ½ vrećice praška za pecivo
  • 65 g šećera
  • vrećica vanilin šećera
  • ½ žličice soli
  • jaje
  • 65 g maslaca

Premaz

  • 100 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • 2 žlice vode
  • 200 g grubo mljevenih lješnjaka
  • 5-6 žlica džema od marelica

Upute

Tijesto

  • Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto i razvaljajte ga na papiru za pečenje veličine odabranog lima za pečenje.
  • Tijesto prebacite zajedno s papirom u odabrani lim i premažite ga sa džemom od marelica ili nekim drugim po vašem izboru.

Premaz

  • Otopite na laganoj vatri maslac, šećere i vodu te miješajući dodajte lješnjake. Sve skupa dobro promiješajte i dobivenom smjesom premažite tijesto preko džema od marelice.
  • Kolač pecite na 190°C oko 40 minuta, ovisno o jačini vaše pećnice.
  • Još vrućeg ga narežite na kvadrate, pa zatim na trokutiće i po želji im vrhove umočite u čokoladu.
  • Trokutiće dobro ohladite prije serviranja, a idealni su za ovo blagdansko doba jer dugo ostaju svježi i prhki.

Dobar tek i uživajte!

tROKUTIĆI SA LJEŠNJACIMA

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Torta od limuna i borovnica
Stracciatella ekleri
Beze rolada s jagodama