Vanil krem štrudla

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Vanil krem štrudla

Nedavno sam otkrila ovaj krasan recept na blogu Recepttura: https://recepttura.com/vanil-krem-strudla/ i potpuno se oduševila s njim!

Kolač koji je vrlo jednostavan za izradu, a istodobno lagan i fantastičnog okusa, preporučam ga svim ljubiteljima vanilije!

Vanil krem štrudla

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour
Broj serviranja 18 kom

Sastojci

  • 12 komada gotovih kora

Nadjev za premazivanje

  • 3 jaja
  • 3 žlice šećera
  • 200 ml ulja
  • 200 ml jogurta
  • 100 g griza
  • prašak za pecivo

Nadjev od pudinga

  • litra mlijeka
  • 3 pudinga od vanilije - može i čokoladni
  • 9 žlica šećera

Upute

Nadjev od pudinga

  • Stavite kuhati mlijeko od kojeg oduzmite 20 žlica hladnog mlijeka kojeg pomiješajte s praškom za puding i šećerom.
  • Kada mlijeko zakuha maknite ga s vatre i dodajte mu razmućenu smjesu pudinga te kuhajte nekoliko minuta dok se ne zgusne.
  • Prekrijte ga prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.

Nadjev za premazivanje

  • Odvojite bjelanjke od žumanjaka i dodajte im šećer te izradite mikserom u čvrsti snijeg.
  • Sada lagano umutite žumanjke i ulje te lagano promiksajte.
  • Griz i prašak za pecivo lagano umiješajte te na samom kraju jogurt.

Postupak izrade:

  • Prvu koru premazati s 5 žlica smjese te je prekriti s novom korom koju opet premažite s 5 žlica smjese.
  • Sada stavite treću koru koju premažite na rubu s 250 g pudingove smjese, zarolajte u štrudlu i prebacite na lim za pečenje.
  • Na isti način napravite i ostale štrudle, sveukupno će vam ispasti 4 komada.
  • Premažite ih s uljem i pecite na 190°C dok ne dobiju lijepu boju oko 30 minuta.
  • Kada se ohlade posipajte ih sa šećerom u prahu i narežite na komade 2 cm širine.

Dobar tek i uživajte!

Vanil krem štrudla

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Cimet rolice
Čokoladna torta s lješnjacima
Mak kocke