Mekana i ukusna pletenica prepuna aroma i okusa, preporučam je svim ljubiteljima čokolade!
Čokoladna pletenica
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 40 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 10 minutes
Broj serviranja 16 kriški
Equipment
- Kalup za kruh
Sastojci
Tijesto
- 300 g glatkog brašna
- ½ svježeg kvasca
- 80 ml mlijeka
- 100 g šećera
- prstohvat soli
- 2 jaja
- 5 žlica kakaa
- 100 g maslaca - otopljenog
Nadjev
- 100 ml slatkog vrhnja
- 150 g čokolade
- 3 žlice šećera u prahu
- 2 žlice kakaa
Upute
Tijesto
- Napravite kvas od toplog mlijeka, žlice šećera i kvasca te ga dodajte ostalim sastojcima i zamijesite glatko tijesto koje ostavite da se diže sat vremena.
- Kada se tijesto udvostručilo razvaljajte ga na pravokutnik 30x20 centimetara i premažite nadjevom te zarolajte u roladu.
- Uzduž je razrežite sa škarama i isprepletite jedan trak oko drugog u lijepu pletenicu.
- Stavite je u podmazani uski kalup za kruh i ostavite da se još malo diže dok vi ne ugrijete pećnicu na 180°C.
- Pecite je oko 40 minuta i kada se ohladi ukrasite s otopljenom bijelom čokoladom.
Nadjev
- Ugrijte slatko vrhnje i prelijte preko čokolade te ovoj smjesi dodajte kakao i šećer u prahu.
- Ostavite je malo u frižideru da se stisne, ali ne predugo jer mora biti lijepo maziva.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar