Domaće okruglo pecivo

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Domaće okruglo pecivo

Znate da volim raditi razne kiflice, rolice, peciva raznih oblika, pa evo i danas nešto okruglo i domaće!
Pecivo tako mekano i ukusno već dugo niste probali, a najljepši dio je miris toplog peciva i maslaca koji se širio mojom kuhinjom!
Pahuljasta, mekana i sočna peciva u kombinaciji s domaćim ajvarom, malo Gligora sira i finog slanog pršuta…

Domaće okruglo pecivo

Priprema 40 minutes
Kuhanje / pečenje 20 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour
Broj serviranja 12 peciva

Sastojci

  • 500 g glatkog brašna
  • svježi kvasac + žlica šećera
  • 250 ml mlijeka
  • žličica soli
  • jaje
  • 50 g maslaca

Upute

  • Ugrijte mlijeko i napravite kvas od kvasca i šećera te ga ostavite desetak minuta da nabubri.
  •  Dodajte kvasac brašnu kao i jaje i otopljeni maslac te zamijesite mekano glatko tijesto. 
  • Ostavite ga pola sata da se digne te podijelite na 12 -15 komada.
  • Od svakog komada tijesta oblikujte kuglicu i složite s razmakom u lim za pečenje jer se još malo dignu tijekom pečenja. Ostavite ih još 15 minuta da se dižu dok vi ugrijete pećnicu na 180°C.
  • Pekla sam ih oko 20 minuta dok nisu dobili lijepu boju. Izvadite ih i još tople premažite otopljenim maslacem

Dobar tek i uživajte!

Domaće okruglo pecivo

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Semifreddo s preljevom od jagoda
Cheesecake s borovnicama 3
Pogača list s kulenom