Domaći kruh s maslacem

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Kruh s maslacem

Danas ću podijeliti s vama recept za jedan od mojih apsolutnih favorita što se tiče domaćeg kruha.
Ovaj kruh ima posebnu slatkastu notu, pa je idealan u kombinaciji s raznim marmeladama ili samo premazan blagim slojem maslaca!
Toliko je mekan i pahuljast da se ne možete odlučiti da li jedete kruh ili biskvitni kolač!
Kako god, jedan je od mekanijih i ukusnijih, pa ga svakako vrijedi isprobati!

Kruh s maslacem

Priprema 1 hour
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 30 minutes
Broj serviranja 2 kom

Equipment

  • Uski kalup za pečenje kruha

Sastojci

  • 400 ml tople vode
  • svježi kvasac + žlica šećera
  • 50 ml otopljenog maslaca
  • 2 žličice soli
  • 100 ml sirutke ili jogurta
  • 800 g glatkog brašna

Upute

  • Od tople vode, kvasca i žlice šećera napravite kvas koji kada se digne dodajte ostalim sastojcima i zamijesite glatko tijesto te ga ostavite da se diže sat vremena.
  • Razvaljajte tijesto u veći pravokutnik koji podijelite na pola i svaku polovicu zarolajte poput male rolade, jednoj polovici tijesta sam dodala sjemenke.
  • Možete ih peći svaku u svom uskom kalupu ili kao ja, jednu do druge u limu za pečenje francuza.
  • Kada ste ih napravili ušuškajte ih i ostavite opet pola sata da se dižu.
    Pecite ih na 200°C oko 30 minuta dok ne dobiju ,lijepu rumenu boju, izvadite i premažite rastopljenim maslacem,pa ostavite da se malo upije u toplu koru kruha.

Dobar tek i uživajte!

Kruh s maslacem

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Rolada od bundeve
Američke krafne
Medena torta