Domaći rezanci

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Domaći rezanci

Trenutna situacija i “trunka” dosade su me ponukale da i ja pokušam napraviti ono što sam mislila da nikada neću – domaće rezance i ispali su savršeni. Možda je to početnička sreća, a možda dobar recept – provjerite sami!

Domaći rezanci

Priprema 20 minutes
Kuhanje / pečenje 50 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 10 minutes

Sastojci

  • 400 g glatkog brašna
  • 2 cijela jaja
  • 2 žumanjka
  • 6-7 žlica hladne vode - prema potrebi

Upute

  • U posudu stavite glatko brašno,a u sredini napravite udubinu u koju izlijte razmućena jaja i nekoliko žlica vode.
  • Pomoću miksera ili rukama zamijesite tijesto koje mora biti podatno, meko i glatko.
  • Omotajte ga prozirnom folijom i stavite u hladnjak sat vremena.
  • Pravim majstoricama prepuštam rezanje i izradu rezanaca ručno nožem dok sam se ja koristila mašinicom za izradu tjestenine.
  • Tijesto sam narezala na manje komadiće cca. 60 g da ih lakše provučem kroz valjak za istanjivanje na mašini za tijesto.
  • Malo ih posipajte brašnom, pritisnite prstima i provucite dva puta kroz valjak za istanjivanje tijesta tako da drugi puta provučete tijesto na najtanjoj vrijednosti - kod mene je to na broju 7.
  • Tijesto ostavite 5 minuta da se prosuši, razrežite na kraće komadiće i provucite kroz nastavak za rezance.
  • Dobro ih osušite na pobrašnjenoj krpi i spremite u čistu kartonsku kutiju.

Dobar tek i uživajte!

Domaći rezanci

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Semifreddo s preljevom od jagoda
Cheesecake s borovnicama 3
Pogača list s kulenom