Trenutna situacija i “trunka” dosade su me ponukale da i ja pokušam napraviti ono što sam mislila da nikada neću – domaće rezance i ispali su savršeni. Možda je to početnička sreća, a možda dobar recept – provjerite sami!
Domaći rezanci
Priprema 20 minutes
Kuhanje / pečenje 50 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 10 minutes
Sastojci
- 400 g glatkog brašna
- 2 cijela jaja
- 2 žumanjka
- 6-7 žlica hladne vode - prema potrebi
Upute
- U posudu stavite glatko brašno,a u sredini napravite udubinu u koju izlijte razmućena jaja i nekoliko žlica vode.
- Pomoću miksera ili rukama zamijesite tijesto koje mora biti podatno, meko i glatko.
- Omotajte ga prozirnom folijom i stavite u hladnjak sat vremena.
- Pravim majstoricama prepuštam rezanje i izradu rezanaca ručno nožem dok sam se ja koristila mašinicom za izradu tjestenine.
- Tijesto sam narezala na manje komadiće cca. 60 g da ih lakše provučem kroz valjak za istanjivanje na mašini za tijesto.
- Malo ih posipajte brašnom, pritisnite prstima i provucite dva puta kroz valjak za istanjivanje tijesta tako da drugi puta provučete tijesto na najtanjoj vrijednosti - kod mene je to na broju 7.
- Tijesto ostavite 5 minuta da se prosuši, razrežite na kraće komadiće i provucite kroz nastavak za rezance.
- Dobro ih osušite na pobrašnjenoj krpi i spremite u čistu kartonsku kutiju.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar