Vruć i hrskav zalogaj koji možete poslužiti kao predjelo, glavno jelo ili vrlo interesantan “snack” koji je idealan za proslave rođendana i razna druženja!
Galette sa šampinjonima
Priprema 40 minutes
Kuhanje / pečenje 20 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour
Sastojci
Tijesto
- 200 g oštrog brašna
- ½ žličice soli
- 125 g maslaca
- 4 žlice hladne vode
Nadjev
- 3 mlada luka
- 300 g šampinjona
- ½ žličice soli
- žlica soja umaka
- sol, biber
Upute
Tijesto
- Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto i ostavite ga u frižideru nekih 30 minuta dok vi pripremate nadjev.
- Na malo maslinovog ulja prepržite luk i dodajte mu šampinjone.
- Nekoliko minuta sve pirjajte dok ne nestane voda te začinite prema ukusu i ohladite.
- Tijesto tanko razvaljajte u krug ili ako želite u nekoliko manjih.
- Prvo na tijesto naribajte gauda sir tako da pokrije dno tijesta, ali da ostane vanjski krug od 2 cm bez nadjeva.
- Na sir rasporedite nadjev od šampinjona i podvijte krajeve tijesta prema unutra tako da malo prekrijete nadjev.
- Pecite galette na 200°C oko 20 minuta, izvadite i u sredinu svake stavite jedno jaje.
- Pecite ih još 7 minuta i vruće servirajte.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar