Kruh koji se ne mijesi

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Kruh koji se ne mijesi

Kruh koji navečer mikserom zamiješate, ostavite da stoji preko noći i drugo jutro ga morate samo ispeći.
Ukusan i hrskave korice, a možete ga jesti i nekoliko dana jer je izuzetno vlažan.
Poigrajte se sami s raznim vrstama brašna i svojim omiljenim sjemenkama!

Kruh koji se ne mijesi

Priprema 10 minutes
Kuhanje / pečenje 50 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour

Equipment

  • Posuda s poklopcem koja može u pećnicu

Sastojci

  • 900 g glatkog brašna
  • 3 žličice soli
  • žličica suhog kvasca
  • 710 ml jako hladne vode

Upute

  • Navečer mikserom izmiješajte sve sastojke, pokrijte posudu prozirnom folijom i ostavite je da stoji do jutra.
  •  Ujutro istresite kruh u dobro pobrašnjenu dublju posudu i ostavite ga da se diže dok vi ne ugrijete pećnicu na 230°C ili ga samo malo promiješajte u toj istoj posudi u kojoj je stajao preko noći.
  •  U pećnici ugrijte posudu s poklopcem u kojoj ćete peći kruh.
  • Kada se posuda dobro zagrije istresite u nju kruh i poklopite ga.
  • Pecite ga 35 minuta poklopljenog i još 15-tak minuta bez poklopca dok korica ne poprimi lijepu boju i ne postane hrskava.

Dobar tek i uživajte!

Kruh koji se ne mijesi

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Rolada od bundeve
Američke krafne
Medena torta