Mekane domaće kiflice

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Mekane domaće kiflice

Sigurno još samo jedan recept u nizu za predivne kiflice, ali dobro ga proučite jer zaista bi bila šteta ne isprobati ga. Ovo tijesto je fantastično i lako ga možete prilagoditi i nekim svojim receptima i idejama. Kiflice su tako mekane i slasne da vas naprosto moraju osvojiti!

Mekane domaće kiflice

Priprema 1 hour
Kuhanje / pečenje 1 hour
Ukupno vrijeme 2 hours
Broj serviranja 64 kiflice

Sastojci

  • kg glatkog brašna
  • žlica soli
  • žlica šećera
  • 200 ml ulja
  • 600 ml mlijeka - odvojiti 200 ml za kvasac
  • svježi kvasac

Upute

  • Prvo treba napraviti kvas: u 200 ml toplog mlijeka razmutiti šećer i kvasac (ne smije biti prevruće). Pričekati 10 minuta da se digne te pomiješati s ostalim sastojcima.
  • Zamijesite glatko tijesto i podijelite ga odmah na 4 kruščića. Sada se mora dizati barem 30 minuta.
  • Svaki kruščić tanko kružno razvaljati, premazati uljem i razrezati na 16 komada. Rezala sam ih rezačem za pizzu pa su ispali fino rebrasti.
  • Svaku kiflicu premazati jajetom, posipati sezamom i ostaviti još malo da se diže. Pecite ih oko 15-tak minuta na 180°C. 
  • Meni su najbolje kada su prazne ali svakako ih možete puniti po izboru sa šunkom, sirom...

Ovo tijesto koristim i za razne pogače jer je pouzdano, a drugi dan je još uvijek vlažno i sočno!

Dobar tek i uživajte!

Mekane domaće kiflice

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Rolada od bundeve
Američke krafne
Medena torta