Najmekše pecivo

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Najmekše pecivo

Pecivo koje uvijek uspijeva, meko i ukusno pružit će vam neodoljiv užitak osobito ako ga napunite vrućim kobasicama i organizirate svoj mali kućni advent da se malo zabavite i opustite!

Najmekše pecivo

Priprema 20 minutes
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Dizanje 1 hour 30 minutes
Ukupno vrijeme 2 hours 20 minutes
Broj serviranja 12 kom

Equipment

  • Veliki lim za pečenje od pećnice

Sastojci

  • 750 g glatkog brašna
  • kocka svježeg kvasca
  • 530 ml mlijeka
  • žlica šećera
  • žlica soli
  • 100 ml ulja za premazivanje

Upute

  • Od kvasca, šećera i toplog mlijeka zamijesite tijesto kojeg ostavite da se diže 15 minuta te ga ponovo premijesite i ostavite da se diže još jedan sat pokriveno prozirnom folijom (kapom za tuširanje).
  • Tijesto podijelite na 12 komada koje oblikujte u kuglice i ostavite još pola sata da se dižu.
  • Svaku kuglicu tanko razvaljajte u ovalni tj. dugoljasti oblik i zarolajte je po kraćoj strani.
  • Pecivo posložite u lim lagano razmaknuto da ostane između prostora za dizanje i ostavite ga de se diže dok vi ne ugrijete pećnicu na 200°C.
  • Premažite ga prije pečenja s uljem i pecite dok ne dobije lijepu zlatnu boju oko 25 minuta ovisno o vašoj pećnici.
  • Kada ga izvadite ponovo ga premažite s uljem i ostavite da malo odstoji prije serviranja.

Original recipe by: Zdravo, ja sam Aleksandra

Dobar tek i uživajte!

Najmekše pecivo

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Pogača list s kulenom
Mini kolači od limuna
Mousse torta sa šumskim voćem