Pizza lađice

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Pizza lađice

Još jedna od raznih varijanti svima nama omiljene pizze samo s nešto debljim tijestom, ali vrlo ukusnim. Nadjenite lađice svim svojim omiljenim sastojcima od salame do raznog povrća, a moja prvobitna ideja je bila pizza s puno sira i u sredini pečeno jaje. Kako god je napravili bitno je da uživate u mirisu i okusu domaće pizze.

Pizza lađice

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour

Sastojci

  • 450 g glatkog brašna
  • žličica soli
  • 2 žlice ulja
  • ½ svježeg kvasca
  • žlica šećera
  • 230 ml tople vode
  • 110 ml toplog mlijeka

Upute

  • Napravite kvas od šećera, toplog mlijeka i kvasca, ostavite da se malo digne te ga dodajte ostalim sastojcima.
  • Zamijesite tijesto i ostavite ga da se diže 30 minuta.
  • Kada se tijesto digne podijelite ga na 4 dijela i svaki posebno razvaljajte u dugoljasti oblik.
  • Zarolajte ga malo s dvije kraće strane i pritisnite krajeve tako da dobijete oblik male lađice.
  • Sastojke za nadjev prepuštam vašem izboru.
  • Pecite ih 20 minuta, a ako želite, zadnje 3 minute u sredinu svake razbijte jaje!

Dobar tek i uživajte!

Pizza lađice

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Čokoladne krafne
Čokoladni kolač s kruškama
Muffini s voćem