Još jedna od raznih varijanti svima nama omiljene pizze samo s nešto debljim tijestom, ali vrlo ukusnim. Nadjenite lađice svim svojim omiljenim sastojcima od salame do raznog povrća, a moja prvobitna ideja je bila pizza s puno sira i u sredini pečeno jaje. Kako god je napravili bitno je da uživate u mirisu i okusu domaće pizze.
Pizza lađice
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour
Sastojci
- 450 g glatkog brašna
- žličica soli
- 2 žlice ulja
- ½ svježeg kvasca
- žlica šećera
- 230 ml tople vode
- 110 ml toplog mlijeka
Upute
- Napravite kvas od šećera, toplog mlijeka i kvasca, ostavite da se malo digne te ga dodajte ostalim sastojcima.
- Zamijesite tijesto i ostavite ga da se diže 30 minuta.
- Kada se tijesto digne podijelite ga na 4 dijela i svaki posebno razvaljajte u dugoljasti oblik.
- Zarolajte ga malo s dvije kraće strane i pritisnite krajeve tako da dobijete oblik male lađice.
- Sastojke za nadjev prepuštam vašem izboru.
- Pecite ih 20 minuta, a ako želite, zadnje 3 minute u sredinu svake razbijte jaje!
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar