Ukusne i šarene rolade koje će ukrasiti vaš stol bilo da se radi o nekoj svečanosti ili o susretu s dragim prijateljima!
Mogućnosti kombinacija su neograničene i ovise o vašem ukusu, sve je dozvoljeno od dimljene šunke do ukusnog lososa i vlasca. Biskvit možete raditi sa špinatom, ajvarom, blitvom, makom ili vi sami odaberite svoju kombinaciju. Ako želite možete napraviti i slane minjone s tri ovakva biskvita te ih napunite šunkom, sirom i kiselim krastavcima.
Gornju koru minjona premažite mileramom i posipajte preprženim sjemenkama sezama, okus je fantastičan.
Slane rolade
Sastojci
Biskvit
- 4 jaja
- 4 žlice oštrog brašna
- vrećica praška za pecivo
- 200 ml jogurta
- 5 žlica špinata - ajvara, blitve...
- ½ žličice soli
Nadjev
- 200 g ABC sira
- 100 g dimljene šunke -lososa, buđole...
- 100 g sira gaude
Upute
Biskvit
- Mikserom dobro izradite jaja te im dodajte ostale sastojke, redoslijed nije bitan.
- Koristim smrznuti špinat u briketima koji morate prije odmrznuti, može i u mikrovalnoj.
- Veliki pleh od pećnice premažite i obložite pek papirom te izlijte biskvit. Pecite ga na 200°C oko 15 minutra dok ne dobije lagano smeđu boju, izvadite i prvo odvojite od papira, a zatim skupa sa pek papirom odmah zarolajte.
- Kada se ohladi premažite sa 200 g ABC sira i razbacajte dimljeni losos po biskvitu. Zarolajte, stisnite roladu sa pek papirom i stavite do večere u frižider. Naravno, možete ga i premazati sa sirom te obložiti šunkom i gaudom.
- Rolade ostavite da se dobro ohlade prije rezanja.
Dodatak: Kao hladan zalogajčić prilikom svečanih okupljanja mogu vam predložiti i slane punjene košarice.
Njih napravite tako da ispečete košarice od slanog prhkog tijesta (250 g brašna, 125 g maslaca, jaje i prstohvat soli) te ih napunite nadjevom od ABC sira, milerama, majoneze i sitno sjeckanih krastavaca s buđolom, šunkom, lososom…
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar