Slane rolade

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Šarene slane rolade

Ukusne i šarene rolade koje će ukrasiti vaš stol bilo da se radi o nekoj svečanosti ili o susretu s dragim prijateljima!

Mogućnosti kombinacija su neograničene i ovise o vašem ukusu, sve je dozvoljeno od dimljene šunke do ukusnog lososa i vlasca. Biskvit možete raditi sa špinatom, ajvarom, blitvom, makom ili vi sami odaberite svoju kombinaciju. Ako želite možete napraviti i slane minjone s tri ovakva biskvita te ih napunite šunkom, sirom i kiselim krastavcima.

Gornju koru minjona premažite mileramom i posipajte preprženim sjemenkama sezama, okus je fantastičan.

Slane rolade

Priprema 10 minutes
Kuhanje / pečenje 10 minutes
Ukupno vrijeme 20 minutes
Broj serviranja 16 kriški

Sastojci

Biskvit

  • 4 jaja
  • 4 žlice oštrog brašna
  • vrećica praška za pecivo
  • 200 ml jogurta
  • 5 žlica špinata - ajvara, blitve...
  • ½ žličice soli

Nadjev

  • 200 g ABC sira
  • 100 g dimljene šunke -lososa, buđole...
  • 100 g sira gaude

Upute

Biskvit

  • Mikserom dobro izradite jaja te im dodajte ostale sastojke, redoslijed nije bitan.
  •  Koristim smrznuti špinat u briketima koji morate prije odmrznuti, može i u mikrovalnoj.
  • Veliki pleh od pećnice premažite i obložite pek papirom te izlijte biskvit. Pecite ga na 200°C dok ne dobije lagano smeđu boju, izvadite i prvo odvojite od papira, a zatim skupa sa pek papirom odmah zarolajte.
  • Kada se ohladi premažite sa 200 g ABC sira i razbacajte dimljeni losos po biskvitu. Zarolajte, stisnite roladu sa pek papirom i stavite do večere u frižider. 
    Naravno, možete ga i premazati sa sirom te obložiti šunkom i gaudom.
  • Rolade ostavite da se dobro ohlade prije rezanja.

Dodatak: Kao hladan zalogajčić prilikom svečanih okupljanja mogu vam predložiti i slane punjene košarice.

Njih napravite tako da ispečete košarice od slanog prhkog tijesta (250 g brašna, 125 g maslaca, jaje i prstohvat soli) te ih napunite nadjevom od ABC sira, milerama, majoneze i sitno sjeckanih krastavaca s buđolom, šunkom, lososom…

Dobar tek i uživajte!

Šarene slane rolade

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Tart od sira i malina
Domaća ciabatta
Karamel kuglof s jabukama