Fantastičan i ukusan desert koji će vas oduševiti, lagan je i sočan, prepun aroma jeseni!
Cheesecake od kestena
Priprema 20 minutes
Kuhanje / pečenje 1 hour
Ukupno vrijeme 1 hour 20 minutes
Broj serviranja 16 kriški
Equipment
- Kalup za torte promjera 24 cm
Sastojci
Podloga
- 200 g usitnjenih keksa
- 50 g otopljenog maslaca
- 3 žlice zaslađenog pirea od kestena
Krema
- 3 cijela jaja
- 3 žumanjka
- 500 g ABC sira
- 120 g šećera u prahu
- 180 ml kiselog vrhnja
- žlica limunovog soka
- žlica arome vanilije
- 2 žlice ruma
- 350 g zaslađenog kesten pirea
Preljev
- 400 g kiselog vrhnja
- 100 g šećera u prahu
- 2 vrećice vanilin šećera
Upute
Podloga
- Kekse usitnite i prelijte otopljenim maslacem te dobro promiješajte i dodajte kesten pire.
- Dobivenu smjesu dobro promiješajte i utisnite na dno kalupa za pečenje.
- Kalup dobro omotajte alu folijom i stavite u dublju posudu za pečenje.
Krema
- Mikserom dobro izmiješajte krem sir i šećer te dodajte postepeno jaja lagano miješajući.
- Sada ulijte kiselo vrhnje, limunov sok i vaniliju te rum.
- Sve dobro izradite mikserom i na kraju dodajte zaslađeni kesten pire.
- Smjesu izlijte u kalup za torte preko keksa koji se nalazi u dubljoj posudi te ulijte vruće vode oko kalupa do visine polovice kalupa.
- Tortu pecite točno jedan sat i odmah izvadite iz vodene kupke, dobro ohladite i prelijte preljevom od vrhnja.
Preljev
- Lagano rukom umutite sve sastojke i prelijte ohlađenu tortu te je ukrasite ako želite prije serviranja.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar