Baršunasta i ukusna slastica koja je vrlo jednostavna za izradu, a svojim će okusima zadovoljiti vaše najmilije!
Cheesecake s borovnicama 3
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 45 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 15 minutes
Broj serviranja 12 kriški
Equipment
- Kalup za torte 24 cm
Sastojci
Podloga
- 230 g usitnjenih keksa
- 90 g otopljenog maslaca
Nadjev od sira
- 450 g krem sira
- 3 jaja
- 180 g šećera
- prstohvat soli
- 2 žlice oštrog brašna
- 300 ml mileram vrhnja
- sok ½ limuna
Umak od borovnica
- 140 ml vode
- 1½ žlica gustina
- 6 žlica šećera
- 300 g borovnica
- sok ½ limuna
Upute
Podloga
- Kekse usitnite i prelijte otopljenim maslacem, dobro promiješajte te smjesu ravnomjerno rasporedite na dno kalupa za torte.
Nadjev od sira
- Jaja i šećer dobro izradite mikserom dok ne dobijete pjenastu smjesu. Postepeno dodajte sir te ostale sastojke i dobro promiješajte.
- Smjesu rasporedite preko podloge od keksa i pecite na 160°C oko 45 minuta (sredina neka još lagano podrhtava). Cheesecake ohladite na sobnoj temperaturi te nakon toga ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi i stisne.
Umak od borovnica
- Dio hladne vode oduzmite od ukupne količine i u njemu razmutite gustin.
- Ostatak vode, šećer i voće stavite kuhati na laganu vatru. Kada umak počne kuhati dodajte mu gustin i kuhajte nekoliko minuta dok se smjesa ne zgusne. Dodajte joj sok od limuna i ostavite umak da se ohladi prije nego njime ukrasite tortu.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar