Cheesecake s borovnicama 3

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit

Baršunasta i ukusna slastica koja je vrlo jednostavna za izradu, a svojim će okusima  zadovoljiti vaše najmilije!

Cheesecake s borovnicama 3

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 45 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 15 minutes
Broj serviranja 12 kriški

Equipment

  • Kalup za torte 24 cm

Sastojci

Podloga

  • 230 g usitnjenih keksa
  • 90 g otopljenog maslaca

Nadjev od sira

  • 450 g krem sira
  • 3 jaja
  • 180 g šećera
  • prstohvat soli
  • 2 žlice oštrog brašna
  • 300 ml mileram vrhnja
  • sok ½ limuna

Umak od borovnica

  • 140 ml vode
  • žlica gustina
  • 6 žlica šećera
  • 300 g borovnica
  • sok ½ limuna

Upute

Podloga

  • Kekse usitnite i prelijte otopljenim maslacem, dobro promiješajte te smjesu ravnomjerno rasporedite na dno kalupa za torte.

Nadjev od sira

  • Jaja i šećer dobro izradite mikserom dok ne dobijete pjenastu smjesu. Postepeno dodajte sir te ostale sastojke i dobro promiješajte.
  • Smjesu rasporedite preko podloge od keksa i pecite na 160°C oko 45 minuta (sredina neka još lagano podrhtava). Cheesecake ohladite na sobnoj temperaturi te nakon toga ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi i stisne.

Umak od borovnica

  • Dio hladne vode oduzmite od ukupne količine i u njemu razmutite gustin.
  • Ostatak vode, šećer i voće stavite kuhati na laganu vatru. Kada umak počne kuhati dodajte mu gustin i kuhajte nekoliko minuta dok se smjesa ne zgusne. Dodajte joj sok od limuna i ostavite umak da se ohladi prije nego njime ukrasite tortu.

Dobar tek i uživajte!

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Vanil kiflice
Mak kolačići
TIRAMISU TORTICE S MALINAMA