Fantastična lagana i osvježavajuća slastica puna voćnih aroma!
Cheesecake sa šljivama
Priprema 20 minutes
Kuhanje / pečenje 1 hour
Ukupno vrijeme 1 hour 20 minutes
Broj serviranja 16 kriški
Equipment
- Kalup za torte promjera 24 cm
Sastojci
- 400 g šljiva
- 3 jaja
- 180 g šećera
- 250 ml kiselog vrhnja
- 750 g ABC sira
- vrećica pudinga od vanilije
- žlica limunovog soka
- 200 ml slatkog vrhnja
- 100 ml mlijeka
- 50 g brašna
Preljev od šljiva
- 300 g šljiva
- 3 žlice šećera
- aroma vanilije
- žličica gustina
Upute
Preljev od šljiva
- Šljive operite i narežite ih na četvrtine te stavite kuhati na srednju vatru sa šećerom i vanilijom. Kada voće malo omekša umiješajte mu gustin razmućen s malo vode i kuhajte preljev dok se ne zgusne. Dobro ga ohladite prije serviranja. Naravno, možete koristiti za izradu preljeva i razne druge vrste sezonskog voća.
Cheesecake
- Pećnicu zagrijte na 180°C, a kalup za torte obložite s vanjske strane aluminijskom folijom.
- Šljive operite i prepolovite.
- Odvojite bjelanjke i žutanjke te bjelanjke izradite u snijeg.
- U drugoj posudi izradite mikserom žumanjke i šećer te dobivenoj smjesi dodajte sir, limunov sok i kiselo vrhnje.
- Lagano rukom umiješajte brašno i puding te mlijeko i slatko vrhnje.
- Na samom kraju dodajte snijeg od bjelanjaka i izlijte 1/3 smjese u kalup za torte.
- Preko dijela smjese rasporedite šljive i prekrijte ih s ostatkom smjese od sira.
- Tortu pecite oko sat vremena te ostavite da se ohladi u pećnici s malo otvorenim vratima.
- Dobro je ohladite i prelite s preljevom prije serviranja.
Ostavi komentar