Jednostavna, ali vrlo sočna i ukusna slastica koja će vas oduševiti!
U ovoj varijanti sam je kombinirala s višnjama i one su joj dale još posebniji okus.
Čokoladna Castella torta
Priprema 20 minutes
Kuhanje / pečenje 1 hour
Ukupno vrijeme 1 hour 20 minutes
Broj serviranja 16 kriški
Equipment
- Kalup za torte promjera 20 cm
Sastojci
Biskvit
- 7 jaja
- 60 g čokolade
- 80 ml mlijeka
- 80 g maslaca
- žlica arome vanilije
- 40 g kakaa
- 90 g glatkog brašna
- prstohvat soli
- 100 g šećera
Preljev od višanja
- staklenka kompota od višanja
- 3 žlice gustina
- 5 žlica šećera
Upute
Biskvit
- Odvojite bjelanjke od žumanjaka i izradite ih u snijeg te dodajte šećer i miksajte dok ne dobijete čvrste vrhove.
- Pećnicu ugrijte na 150°C, a kalup za torte obložite papirom za pečenje.
- Pomiješajte brašno i kakao te ostavite sa strane.
- Na laganoj vatri otopite maslac, mlijeko i čokoladu te pomiješajte sa žumanjcima i brašnom i sve skupa izradite s mikserom.
- Smjesi dodajte aromu vanilije te lagano rukom umiješajte snijeg od bjelanjaka.
- Izlijte smjesu za biskvit u kalup koji ste prethodno dobro obložili s vanjske strane alu folijom tako da voda iz "vodene kupke" ne uđe u biskvit.
- Kalup stavite u posudu u koju ste ulili do polovine vruću vodu te stavite u pećnicu na sat vremena.
- Tortu izvadite i ohladite prije posluživanja.
Preljev od višanja
- Gustin razmutite u malo hladnog soka od kompota te dodajte sa šećerom ostatku kompota kada zavrije i kuhajte dok se ne ugusti.
- Kada se torta malo ohladi prelijte je s preljevom i servirajte.
Recept za biskvit: Home Cooking Adventure
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar