Torta koja će vas ugodno iznenaditi svojim okusima. Kombinacija kreme glatke poput baršuna i hrskave prhke čokoladne kore savršen je spoj kojim ćete razveseliti svoje najmilije!
Čokoladna mileramka
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 1 hour
Ukupno vrijeme 1 hour 30 minutes
Broj serviranja 16 kriški
Equipment
- Kalup za torte promjera 26 cm
Sastojci
Tijesto
- 200 g glatkog brašna
- 50 g kakaa
- 100 g maslaca
- jaje
- prašak za pecivo
- vanilin šećer
- 100 g šećera
- žlica vrhnja - po potrebi
Krema
- 700 ml mlijeka
- 3 vrećice čokoladnog pudinga
- 200 g šećera
- 150 g čokolade
- 800 g mileram vrhnja
- 300 g šumskog voća
Preljev
- 2 kom crvenog preljeva za torte
- 4 žlice šećera
Upute
Tijesto
- Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto koje ostavite u frižideru cca. 30 minuta da se stisne.
- Tanko ga razvaljajte i njime obložite kalup za torte tako da obložite i stijenke kalupa te ga ponovo stavite u frižider dok ne napravite kremu.
Krema
- Stavite kuhati 500 ml mlijeka, a u ostatku mlijeka dobro razmutite šećer i puding.
- Kada mlijeko zakuha dodajte ga smjesi od pudinga i dobro promiješajte te sve skupa vratite na vatru i miješajte dok se krema ne zgusne.
- Čokoladu otopite i dodajte u kremu te sve skupa dobro promiješajte.
- Na samom kraju umiješajte oba milerama i nadjev izlijte u pripremljenu koru.
- Smrznuto šumsko voće rasporedite preko kreme i stavite peći u pećnicu na 170°C točno sat vremena.
- Preljev napravite prema uputstvu na vrećici i prelijte ga preko dobro rashlađene torte te ostavite da se stisne.
- Ukrasite tortu prema vlastitoj želji.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar